Новини от община Несебър


Седемте детските градини, обхванати от проект за енергийна ефективност, който община Несебър изпълни успешно, вече пестят средства за отопление. Това сподели кметът на община Несебър Николай Димитров днес. Градоначалникът присъства на последната, заключителна пресконференция по проекта „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност за 7 обекта (детски градини) на територията на Община Несебър“ по договор за БФП № BG04-02-03-066-088. Друга съществена полза за тези детски градини е и намаляването на емисиите на CO2, т.е. на територията на общината вече има екологични образователни заведения, изградени по европейски стандарти и с изключително добри условия за възпитание на децата.
Публикувано на 15.12.2016 от Пресцентър Община Несебър
На 16, 17 и 18 декември в Несебър ще се състои благотворителен базар под надслов "Подари Коледа". Той ще бъде разположен в Демонстрационния център на занаятите, който се намира на ул. "Отец Паисий" № 46 в новата част на града. Проявата ще стартира от 10.30 часа сутринта през трите дни и ще продължава до 16 часа следобед. Всеки, който реши да отвори сърцето си за добрата кауза, може да си купи от ръчно изработените подаръци, с които да зарадва близки и приятели. На базара ще се предлагат и уханни вкусни гозби също в полза на благотворителната инициатива. Събраните средства през тези три дни ще бъдат дарени на деца в нужда. За празничното настроение на 16, 17 и 18 декември са организирани различни концерти, а в благотворителния коледен базар участие ще вземат: ОДК – Несебър, НЧ „Яна Лъскова - 1905”, Камара на занаятчиите –Несебър, ТФ „Заря”, Гръцко дружество – Несебър, Общинска организация на съюза на инвалидите – Несебър, МКББ „Тодор Александров”- Несебър, Руски хор към местната структура на НД „Русофили“, Общинска организация на движение „Русофили“ – Несебър и приятели.
Публикувано на 14.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

Над 40 човека в Несебър, повечето от които пенсионери, се включиха в проява, част от кампания за превенция риска от диабет, която организира община Несебър. Мащабната инициатива, която стартира от Обзор в началото на октомври и ще обхване всички населени места в общината, се осъществява със съдействието и подкрепата на кмета на Несебър Николай Димитров. Градоначалникът лично посети Клуба на пенсионера в новата част на Несебър, за да се информира дали инициативата среща разбиране сред хората, както и да се запознае с отделните етапи при провеждането й. Николай Димитров не пропусна да обърне внимание на всеки един възрастен човек, поискал да сподели с него свое впечатление или мнение и в аванс пожела на пенсионерите щастливи коледни и новогодишни празници.
Публикувано на 13.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

Несебърски успехи в престижно математическо състезание

Индивидуални и отборни награди за ученици от СУ”Любен Каревелов”
За деветнадесета поредна година Съюзът на математиците в България – секция Бургас, организира регионално състезание по математика и информационни технологии “Свети Николай Чудотворец”, посветено на 6 декември – празника на град Бургас.
За поредна година отлично представяне регистрираха учениците от СУ”Любен Каравелов” - Несебър. Алекса Георгиева от VI „б“ клас се класира на първо място в индивидуалната надпревара в своята възрастова група. Нейният съученик Атанас Кръстев зае трето място. Отборът на шестокласниците в състав: Алекса Георгиева, Атанас Кръстев, Цветина Киркова и Димитрина Цветкова, с преподавател по математика Николина Ганчева, се класира на първо място със 169.5 т.
Публикувано на 13.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА ЗА ПУБЛИЧНО СЪБИТИЕ
Уважаеми дами и господа,
На 15 декември 2016 г. от 10:00 часа в Равда, ОДЗ „Мечо Пух“, ще се проведе публично събитие по повод успешното приключване на проекта на Община Несебър „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност за 7 обекта на територията на община Несебър по Програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014.
Публикувано на 12.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

В Общинска администрация- Несебър пристигна писмо от Националния институт по метеорология и хидрология, филиал Варна, в което се отправя предупреждение за очаквано рязко понижение на температурите и усилване на вятъра. Предоставяме на Ваше внимание пълния текст:
„След полунощ / на 12-ти срещу 13-ти декември/ със силен вятър от север бързо ще нахлува студен въздух и сутринта, и в часовете до обяд ще има слаби превалявания от сняг. По пътищата са възможни заледявания! Вятърът ще е най-силен по Черноморието със скорост 15, пориви 20-22 м/сек.
Публикувано на 12.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

По традиция, точно на 9 декември - денят, в който Несебър чества вписването си в престижния списък на ЮНЕСКО, бяха запалени коледните светлини в града. Вълнуващата проява бе съпътствана с емоционален концерт на пл. „Месамбрия“, участие в който взеха ВГ „Морски звездички“ към ОДК – Несебър. Популярните коледни и зимни песни, които децата изпълниха с много настроение предизвикаха бурните аплодисменти на публиката и създадоха празничната атмосфера. Както всяка година, така и тази кметът на община Несебър Николай Димитров произнесе кратко приветствие, като пожела на присъстващите светли и щастливи празници, изпълнени с много настроение. Коледната украса на Несебър грейна след емоционално обратно броене от 10 до 1, в което участваха градоначалникът и развълнуваните усмихнати деца.
Публикувано на 12.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър официално откри днес модерна многофункционална сграда в Слънчев бряг-запад. Новата придобивка бе изградена за малко повече от година и дава възможност за осъществяване на различни дейности, които са в полза на живущите в района.
Обществена сграда, която бе реализирана със средства от общинския бюджет, е триетажна и със съвременна архитектура. На първия етаж на зданието се намира Клубът на пенсионера, а по отделен вход и стълбище с асансьор се осъществява придвижването към горните етажи. Вторият от тях е за административни услуги на местните жители, като са предвидени офиси на Общинска администрация- касов салон, където да се плащат местните данъци и такси, както и офис на ГРАО.
Публикувано на 09.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

Както всяка година, така и тази, 6 декември започна с празнична литургия в храма “Св. Успение Богородично” в Несебър, където миряните отдадоха почит на светеца - покровител на морето и рибарите Св. Николай Чудотворец. Малко по-късно от църквата тръгна литийно шествие до паркинга на южното пристанище, където множество хора се бяха събрали за традиционния водосвет за здраве. В слово си отец Петър поздрави всички жители и гости на града. Той не пропусна и имениците, сред които и кметът на общината Николай Димитров, благодарение на който, по думите на свещеника, Несебър изглежда съвременен, европейски град. Отец Петър се обърна и към рибарите, на които пожела Свети Николай винаги да ги закриля.
Публикувано на 06.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

С демонстрация на евакуация при пожар и демонстрация на пожарогасителна техника в Несебър бе отбелязан днес Международният ден на доброволеца. В първата част на учението взеха участие всички втори и четвърти класове, както и учениците от 8 до 12 клас от СУ „Любен Каравелов“ или общо над 500 деца, които бяха втора смяна на училище. Демонстрацията стартира със сигнал за напускане на сградата на учебното заведение, който бе даден от системата за пожароизвестяване в училището. За около 3 минути децата и техните ръководители напуснаха зданието и застанаха в училищният двор, откъдето изгледаха демонстрация на гасене на пожар на горните етажи от пожарникарите към РС „ПБЗН” – Несебър. Както и при реална ситуация, така и при учението, на мястото на проиграването днес присъстваше и линейка на Спешна помощ.
Публикувано на 05.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016