Новини от община Несебър


Служители от община Несебър взеха участие в семинар на тема „Дипломатически протокол, церемониал и етикет“, който се състоя в края на работната седмица в залата на Общинския съвет в града. Обучението проведоха лекторите Биляна Дечева, началник на отдел „Обучителни и изследователски и проектни дейности“ от Дипломатическия институт към Министъра на външните работи на Р България, и Марина Владимирова – гл. експерт в същия отдел. Няколко основни елемента включваше обучение. От една страна развиване на умения за това всеки един как да участва в дадено събитие, от друга страна същината на протокола - как се организират различни видове посещения,какви са основните изисквания и разликите между конкретните случаи, кои са елементите от всяко едно посещение.
Публикувано на 09.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

В продължение на два дни контролни органи от РЗИ – Бургас и КЗК в Бургас и София, както и висши държавни служители от Министерството на туризма разискваха водещи моменти в най-новата нормативна уредба на министерството- Наредба № 2, касаеща хотели и медицински спа центрове, които искат да развиват балнеология, уелнес и таласотерапия на високо ниво. След бурни дебати всички участници и лектори се обединиха под общата цел -да се предлагат висококачествени услуги в здравния туризъм в България, които да не заблуждават гостите и клиентите. В оживена дискусия участниците тълкуваха наредбата, прилагането й, контрола и в същото време законовата уредба на МЗ, Наредба № 30 и Закона за лечебните заведения.
Публикувано на 09.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Напълно подготвени за новата учебна година са всички девет училища и единадесет детски градини в община Несебър. Това е изводът, направен по време на септемврийското работно съвещание на директорите на образователните институции и ръководството на местната власт, като срещата се проведе по инициатива на кмета Николай Димитров. В хода на разговора стана ясно, че всички необходими учебници и учебни помагала за новата учебна година са доставени в срок и ще бъдат предоставени на децата и учениците. Напълно готови са учебните заведения и за предизвикателствата на зимата. Отоплителните системи и съоръжения – парно и климатици, са в техническа изправност и са осигурени необходимите количества и видове гориво за отоплителния сезон.
Публикувано на 09.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

За втора поредна година жителите и гостите на един от най-древните градове на Българското Черноморие – Несебър, ще станат свидетели на неповторими и въздействащи музикални изпълнения на класически произведения под окъпаното със звезди вечерно небе насред на Старата Митрополия (църквата „Св. София“). От 9 до 11 септември магнетичният град на ЮНЕСКО ще бъде домакин на тридневния музикален фестивал „Месембрия Орфика“. Концертите ще са с начален час 20:00 ч. на Старата Митрополия в стария град при вход свободен.
Публикувано на 07.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

В рамките на два дена - 8 и 9 септември, в Несебър ще се проведе Първият работен семинар по Наредба № 2 от 29.01.2016 г. за условията и реда за сертифициране на "Балнеолечебен (медикъл спа) център", "Спа център", "Уелнес център" и "Таласотерапевтичен център", издадена от Министерство на туризма и Министерство на здравеопазването. Събитието се организира от Национална медийна група и Програмата „България ви очаква“ със съдействието на Община Несебър. В срещата ще вземат участие всички контролни органи, имащи отношение по Наредбата. Интерес към събитието има от общини, ВУЗ-ове, заведения с профил „Уелнес и СПА“, браншови асоциации, управители и мениджъри на СПА и балнео хотели, фирми, доставящи оборудване за СПА.
Публикувано на 07.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Поредният проект, който община Несебър завърши успешно с европейски средства, е „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност за 7 обекта на територията на община Несебър по Програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014. Днес официално лентата прерязаха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, Бьорн Оли, старши съветник към Норвежката дирекция за водни ресурси и енергия (NVE), кметът на Несебър Николай Димитров, председателят на Общинския съвет Румен Кулев и Мариана Минчева, директор на ОДЗ „Яна Лъскова“.
Публикувано на 06.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър организира две прояви по повод 131 години от Съединението на Република България на 6 септември.В 11 часа пред крепостните стени на старинния град кметът Николай Димитров и председателят на Общинския съвет Румен Кулев издигнаха националния ни флаг под звуците на химна. Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“ припомни в пламенно слово за духа и великото дело на Съединението, благодарение на което Княжество България и Източна Румелия стават едно цяло. Малко след това децата от Вокална група „Морски звездички“ към ОДК-Несебър с ръководител Димитър Йорданов изпълниха две популярни патриотични песни.
Публикувано на 06.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът Николай Димитров и Ирина Любарская, зам.-кмет на община Караганда, Казахстан, размениха оригинали на подписаните документи по побратимяването между градовете им. Тържествената церемония се състоя в представителната сграда на старото кметство малко преди началото на второто издание на фестивала „Несебър без граници“.
Публикувано на 05.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Отбелязваме 131 години от Съединението на Република България


Община Несебър ще почете 131 години от Съединението на Република България на 6 септември с две прояви. От 11 часа пред крепостните стени на старинния град ще бъде издигнат на националния ни флаг и ще се състои тържествен концерт. Малко по-късно – от 19 часа, на амфитеатъра Клуб по спортни танци „Несебър“ ще зарадва жителите и гостите на града с празничен концерт.

Публикувано на 04.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Уважаеми дами и господа,
На 06 септември 2016 г. от 13:30 часа в гр. Несебър, ОДЗ „Яна Лъскова“, ще се проведе публично събитие по повод приключване на строително-монтажните дейности по проекта на Община Несебър „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност за 7 обекта на територията на община Несебър по Програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014.
Публикувано на 02.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016