Новини от община Несебър


Кметът на община Несебър изпрати до градоначалника на руския град Сочи Анатолий Пахомов официално писмо, в което информира своя колега за взаимоотношенията, които двата курорта са имали в края на 70-те години на миналия век. В кореспонденцията Николай Димитров посочва, че в Несебър има търговски и конферентен център с името „Сочи“, така както в руския град има голяма улица, кръстена на Несебър. Обектите са доказателство за приятелските връзки между двата курорта, които обаче незнайно как през годините са прекратени. Ето защо кметът на Несебър в писмото си предлага взаимоотношенията да бъдат възобновени.
Публикувано на 03.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

На регата „Бриз есен толшипс“ във Варна се раздадоха последните медали от календара на Българската федерация по ветроходство. Равносметката за ОМК „Несебър 2000“ е 6 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медали. С тези отличия отборът заслужено стана и клубът с най-много спечелени призове. В най-масовия клас „Оптимист“, където битката бе най-оспорвана, Владислав Маринов затвърди лидерството си в националната ранглиста като прибави поредния златен медал от генералното класиране, следван само на 4 точки от съотборника си Даниел Йорданов. Нов златен медал при момичета младша възраст донесе младата надежда на клуба Диана Маркова.
Публикувано на 03.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Имам честта и удоволствието да Ви поднеса своите поздрави и тези на Общинска администрация по случай Международния ден на възрастните хора – 1 октомври.
Празникът е чудесен повод, чрез който всички ние, Вашите деца и близки, да Ви засвидетелстваме уважение, внимание и обич. Ден, в който да изразим още веднъж своето преклонение пред опита и мъдростта Ви и възхищение от успехите, постигнати през годините. Ден, в който да поднесем своята искрена благодарност за Вашата любов, топлина и нежност, с които обграждате нас и нашите децата.
Публикувано на 01.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър отбеляза 108 години от Независимостта на България с тържествено издигане на националния флаг и празнична фолклорна програма. Събитието се състоя пред крепостните стени на старинния град. Проявата започна с тържествено издигане на националния флаг лично от кмета на община Несебър Николай Димитров и председателя на Общинския съвет Румен Кулев под звуците на химна на Република България. Златин Чаушев, началник-отдел на "Несебър - Световно наследство", произнесе вдъхновено слово, акцентирайки върху значимостта на независимостта като държавнически акт.
Публикувано на 22.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

БЧК-Несебър започна раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти по втория транш на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ). Помощи вече са занесени в Обзор, Приселци, Раковсково, Паницово, Баня, Свети Влас, Тънково, Оризаре и Гюльовца. В пункта на БЧК-Несебър в Радва, който се намира на ул. „Македония“ № 2, на гърба на кметството, зад пощата, с работно време е от 14 ч. до 16 ч. (без събота и неделя), се получават хранителните пакети за Несебър, Радва и Слънчев бряг. Раздаването ще продължи до 30 септември и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 14,640 кг хранителни продукти:
Публикувано на 21.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Общинската администрация в Несебър ще актуализира данъка върху недвижимите имоти, след като получи подкрепата на 16 от 21 от общински съветници. Докладната записка относно увеличението на налога, входирана от кмета Николай Димитров под точка номер 6 от дневния ред, бе най-важната в днешната сесия на Общинския съвет в Несебър. В резултат на решението - след предложение ставката да  не е 2.2 промила, данъкът се променя от 1.2 на 1.8 промила. Малко преди гласуването на съветниците Общинска администрация в лицето на кмета Николай Димитров мотивира увеличение на данъчната ставка за имоти  с няколко аргумента, като един от тях, е че много общини, сред които и черноморските общини в областта като Бургас, Поморие, Созопол, са увеличили данъците още миналата година, а в Несебър актуализация не е имало от доста време.
Публикувано на 20.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

По линия на културния обмен между Несебър и Хожув делегация от българския град на ЮНЕСКО начело със заместник-кмета Виктор Борисов бе на посещение в полския град. Визитата бе по повод двадесет и първия годишен концерт на група „На шлаку“ към Културния дом „Батори“. В проявата взе участие ВИГ ”Луминус” към читалище „Яна Лъскова“, с ръководител Живка Митова. Вдъхновеното изпълнение на българската група впечатли домакините, които останаха истински очаровани от синхрона на момичетата. „За нас е чест да станем част от Вашия празник. С основание смятаме, че нашите традиционно добри отношения са начин за разширяване на културния мироглед и възможност за опознаване на нови култури чрез силата на музиката.“ - бяха част от думите в поздравителния адрес от кмета Николай Димитров, прочетен по време на годишния концерт.
Публикувано на 17.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Градоначалникът на Несебър разговаря с жителите и кмета на Тънково Христо Николов за бъдещи проекти в селото. Срещата, инициирана от Николай Димитров, е част от политиката му да се допитва до хората и да разбере от какво имат нужда и накъде да се насочат усилията на Общинската администрация. Една от целите на разговора бе Николай Димитров да чуе мнения и предложения на местните хора за бъдещото предназначение на терен, върху който ще бъде построена обществена сграда на 3 етажа. Идеята е бъдещата придобивка да бъде изградена така, че да е максимално ефективна и функционална, отговаряща на потребностите на местните жители.
Публикувано на 16.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

314 са първолаците, които днес прекрачиха училищния праг в община Несебър. Те са с 34 повече от миналата година, когато най-малките ученици са били 276 деца. В най-голямото училище - СУ „Любен Каравелов“ в Несебър в първи клас ще учат 140 деца, в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Свети Влас - 45 малчугани, а в училището в Обзор очакват 24 първолаци.
По традиция на 15 септември тържествата за откриване на новата учебна година започнаха с издигане на националния флаг в деветте училища на територията на община Несебър. Местната власт изрази своето уважение към празника с присъствието на кмета на общината Николай Димитров в СУ ”Любен Каравелов”- Несебър, а членове на неговия екип посетиха откриването на учебната година във всички общински училища.
Публикувано на 15.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър бе специален гост в директно предаване на Радио София - БНР от Старата Митрополия преди дни. В изнесеното студио, насред руините на базиликата от V век „Св. София“, той информира какво е да управляващ град, който е част от културното наследство на ЮНЕСКО, как се поддържа чистотата на ниво при положение, че Стария Несебър е посещаван през лятото между 30 и 40 хил. души. Сред темите в разговора бяха културен, фестивален, поклоннически и сватбен туризъм, приоритетната социална политика, която следва местната власт, международните отношения на общината с други градове. Какво е Несебър и как хората усещат неговата значимост също бяха теми в предаването на БНР. Предоставяме на Ваше внимание линк към сайта на радиото, където да чуете цялото интервю с кмета на града Николай Димитров: http://bnr.bg/sofia/post/100736479/nesebar-e-perlata-v-koronata-na-nacionalnoto-ni-samochustvie
Публикувано на 13.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016