Новини от община Несебър


Нова информационна среща на тема „Трафик на хора“ се проведе с учениците от седми и осми клас от ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” - Обзор. Проявата бе организирана преди дни от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Несебър (МКБППМН) и училищното ръководство на Обединеното училище, свързана с Европейския ден за борба с трафика на хора. Часът откри секретарят на Местната комисията за борба с трафика на хора – Бургас Росица Янева, която обясни, че тази година кампанията ще премине под мотото „Ако се хващаш на работа в чужбина, не се хващай на въдицата! Работата в чужбина може да е капан“.
Публикувано на 03.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Състезателят на Стрелкови клуб „Несебър" Борис Кукучев спечели бронз в дисциплината 10 метра пистолет при мъже на провелия се Държавен турнир по спортна стрелба с пневматично оръжие "Севтополис" в Казанлък. Това е поредният голям успех за нашия клуб след завоюваните медали от предишните състезания, провели се в Стара Загора (второ място в първия старт и 3 място във втория) и турнира "Диана-Ямбол", в който малко не достигна клубът да се окичи със златото, като зае не по-малко престижното второ място. Ръководството на Стрелкови клуб „Несебър" изказва благодарност на кмета на Несебър Николай Димитров за оказаната подкрепа за развитието на един нов и интересен спорт на територията на общината.
Публикувано на 02.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Денят на будителите бе отбелязан в Несебър с емоционален фолклорен концерт, събрал в себе си като пъстра китка, песните и танците от Северна, Южна България, от Пирин, Родопа, Странджа и шопския край. Проявата се състоя в читалище „Яна Лъскова“ и бе под надслов „Моя страна, моя България!“. Вълнуващият концерт бе съвместна инициатива между Община Несебър и сдружението с общественополезна дейност „Авигея Шаама“ и се осъществи под патронажа на кмета Николай Димитров. Именно от негово име заместник-кметът Иван Гургов прочете от сцената на читалището поздравителен адрес. „1-ви ноември е паметен ден от вечния календар на България, избран да изразим своето преклонение пред големите българи, запазили в столетията под чуждо иго националната ни гордост и памет. За това и отдаваме своята почит на тези създатели и пазители на българската духовност от раждането на българското слово до ден днешен.
Публикувано на 02.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

В емоционално тържество децата от IV - та група „Мечо пух“ в ДГ "Слънце" – Слънчев бряг разказаха как доброто ще спаси света. Тържеството, изпълнено с много песни, танци, стихотворения и феерия от цветове трогна публика от развълнувани родители. С много артистизъм малчуганите разпръснаха и предадоха светлината на доброто към всички присъстващи. "Добротата в думите поражда доверие, добротата в мислите поражда дълбочина, добротата в раздаването поражда любов. Добротата е в сърцата на хората." – бяха част от посланията, които отправиха децата към своите гости.
Публикувано на 02.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Еколози от Община Несебър влязоха в ролята на учители за децата от вторите класове на училищата в Несебър, Свети Влас и Обзор по повод Деня на Черно море, отбелязан на 31 октомври. Благодарение на открития урок учениците научиха интересни и полезни факти за Черно море, както и различни легенди, свързани с него.
Еколозите фокусираха вниманието на децата и върху опазване на водите и бреговете му чисти и обясниха как всеки един може да допринесе за това. Урокът даде възможност на учениците да научат откъде произхожда на името на Черно море, с кои държави граничи, кои реки се вливат в него, колко е максималната му дълбочина, както и че то е уникално със своите физични и химични характеристики и забележителни екосистеми.
Публикувано на 01.11.2017 от Пресцентър Община Несебър
Ние сме единственият народ в света, който отбелязва не един, а два празника на духовността - 24 май и 1 ноември. В навечерието сме на Деня на будителите - хубав повод да се обърна към всички Вас, които през целия си живот активно сте популяризирали и издигали в приоритет знанието за националната история, култура и просвета. Първи ноември не е само ден, в който ние се обръщаме към миналото и към възрожденските будители, чиито имена и дела всички знаем и им отдаваме заслуженото внимание и почит, това е и празникът на всички съвременни будители, на всички Вас - деятели на образованието и културата и общественици, които се грижите за културното и духовно обогатяване и израстване на хората в Несебър.Публикувано на 01.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

БЧК- Несебър бе сред първите, които преди няколко дни изпратиха микробус, пълен със спално бельо, одеяла, дрехи, матраци, обувки, подови настилки и телевизори за пострадалите от наводненията в Община Камено. Помощта за хората в нужда продължава, информираха от местната организация, а всеки, който иска може да занесе в офиса на червенокръстците в Несебър през настоящите петък и събота (3-ти и 4-ти ноември) между 13 и 17 часа добре запазени зимни дрехи и обувки, както и спални завивки и одеяла.
Публикувано на 31.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

Две победи над силни противници записаха момчета на БК „Несебър“

Момичетата направиха своя дебют на турнир от Държавно първенство
Две победи над силни противници записаха момчета до 14 години на БК „Несебър“, които изиграха 2 тежки гостувания в "А" група, Източна дивизия. В първата си среща нашите спортисти се изправиха срещу силния отбор на „Доростол“ (Силистра) в почти непробиваемата им крепост – зала "Дръстър". В мача имаше няколко интересни обрата в резултата и невероятна атмосфера, която създаде публиката, а двете агитки се насладиха на дерби с голяма резултатност. Само 3 минути преди края на срещата точките бяха равни - 70:70, а баскетболистите на "Несебър" съумяха да направят серия от 15:5 точки за крайното 85:75. Фактът, че „Доростол“ е клуб, който много рядко губи домакинство и само преди няколко месеца завърши на престижното 4-то място и в двете възрасти до 12 и до 14 години, направи победата над този респектиращ тим още по-емоционална.
Публикувано на 31.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

Ученици от различните етапи на обучение в СУ”Любен Каравелов” – Несебър откликнаха на призива на РУО - Бургас за оказване на помощ във връзка с обявеното бедствено положение, породено от обилните валежи в област Бургас.
Деца от различни възрасти, подпомогнати от техните родители, донесоха в определения в сградата на училището пункт одеала, завивки, топли дрехи, детски играчки и други вещи от първа необходимост за пострадалите от природното бедствие хора.
Публикувано на 31.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

От името на кмета на общината Николай Димитров Златин Чаушев, началник-отдел на „Несебър - Световно наследство“ откри изложбата на Дружеството на несебърските художници и приятели, посветена на 31 октомври - Ден на Черно море. Събитието събра почитатели на изобразителното изкуство в понеделник вечер и даде възможност на присъстващите да изживеят естетическа наслада от среща с изключително прецизните, вълнуващи и естетически издържани форми и скритите в тях послания за вечност. Още в началото на културната проява Златин Чаушев припомни думите на бургаския поет Христо Фотев, че „морето е най-голямото събитие“.
Публикувано на 31.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016