Новини от община Несебър

С 2 събития Несебър ще отбележи 9 май - Деня на Европа

Община Несебър ще отбележи с 2 събития Деня на Европа. От 17.30 часа на 9 май, вторник, първо ще бъдат положени венци пред паметна плоча на антифашистите, която се намира в близост до НЧ "Яна Лъскова-1905" в стария град. След това в 18 часа в читалището ще се състои концерт, посветен на победата над хитлеристка Германия.
Публикувано на 05.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

Грамоти за участие в клуб „Приятелство“  на тема „Умение за емпатия чрез игри“ получиха възпитаниците на две детски градини, разположени на територията на община Несебър. В продължение на две изключително вълнуващи и емоционални срещи малчуганите от група„Златна рибка“ и група „Звездичка“ към ДГ "Калина Малина"-Несебър, и от групите: „Бисерче“ и „Русалка“ към  ДГ "Делфинче"- гр.Св.Влас, общуваха помежду си, опознаха се взаимно, забавляваха се и усвоиха основни модели на поведение в общуването. Реализирането на идеята за създаване на клуб „Приятелство“  бе осъществена с дейното участие на екипите на двете детски градини, както и на детския психолог Станимира Камчева към отдел „Образование“ на община Несебър, която пък подготви забавни и занимателни дейности на тема "Емпатия чрез игри".
Публикувано на 04.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

Трима ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Свети Влас блеснаха със знания на финалния кръг на националното състезание ,,Моята родина“, което се проведе преди дни в Стара Загора. Това са Албена Балинова, Валентин Пешев и Димитър Калудов. Те, заедно с всички ученици, които бяха допуснати до финала след като са преминали отсяването на два предходни дистанционни кръга, трябваше да покажат знания върху великите битки на Средновековна България и борбата на народа ни за просветна, църковна и политическа независимост.
Публикувано на 04.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Община Несебър кани жителите и гостите на града на спектакъла "Сто крачки мъжество" на руски театър "Славянка". Проявата ще се състои на 4 май, от 18 часа в читалище „Яна Лъскова“.
Заповядайте!

Публикувано на 03.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

Силно и запомнящо присъствие имаше Община Несебър в лицето на ФФ "Българка" и местното Тракийско дружество на VIII Национална инициатива-среща "Завръщане към корените", която се състоя в края на април в Свиленград. Проявата даде възможност за завръщане към родовите корени, към спомена за прадедите, към техния бит и обичаи, дори откриване на неоткрити досега близки и роднини. Сред официалните гости на събитието бе и вицепрезидента Илияна Йотова, която остана изключително впечатлена от великолепните носии, носени от ФФ „Българка“, за които видната дама направи красив комплимент, а след това застана до несебърци за снимка за спомен.
Публикувано на 02.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

В Демонстрационния център на занаятите днес се състоя публично обсъждане на окончателния годишен план на бюджет 2016 г. и отчета на бюджета на Община Несебър за същата година. Срещата се водеше от ресорния зам.-кмет Иван Гургов, данни за разпределението и разходването на средствата изнесоха началникът на отдел "ФСО" Георги Маринов и Клара Каравасилева, директор на дирекция "Устройство на територията, инвеститорски контрол и контрол върху строителството".
Публикувано на 02.05.2017 от Пресцентър Община Несебър
Детска спонтанност и чистота,  силно авторско присъствие, синовна обич към родния край и възхищение пред родината откриваме в сборника от разкази и пътеписи на журналиста Горан Атанасов, чиято премиера бе снощи в Несебър. Културното събитие се състоя в зала „Мелсас“ и събра на едно място любители на качествената проза. Златин Чаушев, началник на отдел „Несебър-Световно наследство“, който имаше приятното задължение да представи книгата на автора пред публиката, сподели, че „колкото и да изглеждат спонтанни, произведенията на Горан Атанасов са и много прецизирани, те са кратки по форма, но пък с ярки епитети, образи, ситуации и съдби.“ Той бе на мнение, че за книгата важат с пълна сила думите на Чехов, който казва: „Краткостта е сестра на таланта“.
Публикувано на 28.04.2017 от Пресцентър Община Несебър

Директорът на Научния архив при БАН със съдействието на регионалния представител на БАН - област Бургас проф. Севдалина Турманова отправя молба чрез Община Несебър към институциите и гражданите, които съхраняват ценни документи, същите да бъдат предоставени на Научния архив на БАН и да бъдат изследвани. По този начин Научният архив на БАН ще популяризира делото на дадена изявена местна личност, а с нея и приноса, който даден регион има към историческите процеси и ще спомогне за съхраняване на историческата памет и националната идентичност.
Публикувано на 27.04.2017 от Пресцентър Община Несебър
В Общинска администрация пристигна писмо от "Водоснабдяване и канализация" ЕАД уведомяващо, че ще се извърши пролетно-лятната профилактика на съоръженията от водоснабдителна система "Камчия", насрочена на 26 и 27 април (сряда и четвъртък). Поради тази причина е планирано да бъде спряно водоподаването след 12 часа на 26 април 2017 г. /сряда/ за жителите на град Бургас и населените места, водоснабдени от система "Камчия" - Айтос, Карнобат, Несебър, Камено, Сунгурларе, Руен.
Публикувано на 25.04.2017 от Пресцентър Община Несебър

Професионалната гимназия по туризъм в Слънчев бряг за пореден път доказа, че в община Несебър се подготвят отлични кадри за туризма. Възпитаниците на ПГТ „Иван Вазов“ - Слънчев бряг се представиха блестящо на Националната панорама на професионалното образование - национален кръг, който се проведе на 20.-22.04.2017 г. в Централен военен клуб – гр. София и Панаирна палата № 2 в гр. Пловдив. Николай Ангелов Господарски – ученик от 11в клас, очарова жури и публика с виртуозните си изпълнения и се класира на първо място в категория „Най-добър млад барман“.
Публикувано на 25.04.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016