Новини от община Несебър


За втора поредна година Несебър бе домакин на фестивалът за класическа музика „Месембрия Орфика“, който донесе незабравима емоция на жителите и гостите на древния град. Базиликата „Света София“, известна повече като Старата митрополия, се превърна в сцена, където световноизвестни музиканти изпълниха вдъхновено произведения на именити творци като Моцарт, Вивалди, Бах, Шуман, Цезар Франк, Астор Пиацола и др. Класата на концертите и през трите запомнящи се вечери препълни църквата и пространството около нея с почитатели, които след всяко изпълнение аплодираха бурно и възклицаваха „Браво“.
Публикувано на 12.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

По утвърдена традиция огнеборците отбелязват своя професионален празник със „Седмица на пожарната безопасност ”, която започва от днес – 12 септември. Част от проявите предвидени по този повод са дни на отворените врати и приемни за граждани във всички районни служби за ПБЗН от област Бургас, включително и в РС „Пожарна безопасност и защита на населението“– Несебър. Организаторите провеждат множество мероприятия за повишаване на противопожарната култура сред населението, като голяма част от тях са насочени към децата. Освен децата, служителите ще запознаят и техните родители с противопожарните уреди и най-вече как да реагират при възникване на пожар.
Публикувано на 12.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

„Всички знаем значението на медиите и за мен е чест, че Осмата среща на информационните агенции от Черноморския регион се провежда в Несебър. За мен е удоволствие да бъда домакин на такъв голям форум.” - с тези думи кметът на Несебър Николай Димитров откри срещата и приветства с „Добре дошли” присъстващите във форума директори на 20 информационни агенции от Балканския и Черноморския регион. Така в морския град градоначалникът даде началото и на 25-тата Генерална асамблея на Асоциацията на балканските информационни агенции. Кметът Николай Димитров в словото си подчерта, че Несебър е един от най-древните градове в Европа и съществува повече от 3200 години, а старата му част е в престижния Списък на Световното културно наследство на ЮНЕСКО от 33 години.
Публикувано на 10.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Служители от община Несебър взеха участие в семинар на тема „Дипломатически протокол, церемониал и етикет“, който се състоя в края на работната седмица в залата на Общинския съвет в града. Обучението проведоха лекторите Биляна Дечева, началник на отдел „Обучителни и изследователски и проектни дейности“ от Дипломатическия институт към Министъра на външните работи на Р България, и Марина Владимирова – гл. експерт в същия отдел. Няколко основни елемента включваше обучение. От една страна развиване на умения за това всеки един как да участва в дадено събитие, от друга страна същината на протокола - как се организират различни видове посещения,какви са основните изисквания и разликите между конкретните случаи, кои са елементите от всяко едно посещение.
Публикувано на 09.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

В продължение на два дни контролни органи от РЗИ – Бургас и КЗК в Бургас и София, както и висши държавни служители от Министерството на туризма разискваха водещи моменти в най-новата нормативна уредба на министерството- Наредба № 2, касаеща хотели и медицински спа центрове, които искат да развиват балнеология, уелнес и таласотерапия на високо ниво. След бурни дебати всички участници и лектори се обединиха под общата цел -да се предлагат висококачествени услуги в здравния туризъм в България, които да не заблуждават гостите и клиентите. В оживена дискусия участниците тълкуваха наредбата, прилагането й, контрола и в същото време законовата уредба на МЗ, Наредба № 30 и Закона за лечебните заведения.
Публикувано на 09.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Напълно подготвени за новата учебна година са всички девет училища и единадесет детски градини в община Несебър. Това е изводът, направен по време на септемврийското работно съвещание на директорите на образователните институции и ръководството на местната власт, като срещата се проведе по инициатива на кмета Николай Димитров. В хода на разговора стана ясно, че всички необходими учебници и учебни помагала за новата учебна година са доставени в срок и ще бъдат предоставени на децата и учениците. Напълно готови са учебните заведения и за предизвикателствата на зимата. Отоплителните системи и съоръжения – парно и климатици, са в техническа изправност и са осигурени необходимите количества и видове гориво за отоплителния сезон.
Публикувано на 09.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

За втора поредна година жителите и гостите на един от най-древните градове на Българското Черноморие – Несебър, ще станат свидетели на неповторими и въздействащи музикални изпълнения на класически произведения под окъпаното със звезди вечерно небе насред на Старата Митрополия (църквата „Св. София“). От 9 до 11 септември магнетичният град на ЮНЕСКО ще бъде домакин на тридневния музикален фестивал „Месембрия Орфика“. Концертите ще са с начален час 20:00 ч. на Старата Митрополия в стария град при вход свободен.
Публикувано на 07.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

В рамките на два дена - 8 и 9 септември, в Несебър ще се проведе Първият работен семинар по Наредба № 2 от 29.01.2016 г. за условията и реда за сертифициране на "Балнеолечебен (медикъл спа) център", "Спа център", "Уелнес център" и "Таласотерапевтичен център", издадена от Министерство на туризма и Министерство на здравеопазването. Събитието се организира от Национална медийна група и Програмата „България ви очаква“ със съдействието на Община Несебър. В срещата ще вземат участие всички контролни органи, имащи отношение по Наредбата. Интерес към събитието има от общини, ВУЗ-ове, заведения с профил „Уелнес и СПА“, браншови асоциации, управители и мениджъри на СПА и балнео хотели, фирми, доставящи оборудване за СПА.
Публикувано на 07.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Поредният проект, който община Несебър завърши успешно с европейски средства, е „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност за 7 обекта на територията на община Несебър по Програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014. Днес официално лентата прерязаха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, Бьорн Оли, старши съветник към Норвежката дирекция за водни ресурси и енергия (NVE), кметът на Несебър Николай Димитров, председателят на Общинския съвет Румен Кулев и Мариана Минчева, директор на ОДЗ „Яна Лъскова“.
Публикувано на 06.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър организира две прояви по повод 131 години от Съединението на Република България на 6 септември.В 11 часа пред крепостните стени на старинния град кметът Николай Димитров и председателят на Общинския съвет Румен Кулев издигнаха националния ни флаг под звуците на химна. Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“ припомни в пламенно слово за духа и великото дело на Съединението, благодарение на което Княжество България и Източна Румелия стават едно цяло. Малко след това децата от Вокална група „Морски звездички“ към ОДК-Несебър с ръководител Димитър Йорданов изпълниха две популярни патриотични песни.
Публикувано на 06.09.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016