Новини от община Несебър


Президентът на Международната организация на фолклорното изкуство (IOV) Кармен Падила остана очарована и силно впечатлена от културно-историческото богатство, което притежава Несебър. Видната дама бе на посещение в единствения български град на ЮНЕСКО, като през цялото време на своята визита тя подчертаваше, че е щастлива да бъде в морския град, а усмивката не слизаше от лицето й. По време на престоя си в Несебър тя разговаря с кмета Николай Димитров, като срещата им се състоя в Археологическия музей.
Публикувано на 13.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

На територията на „Слънчев бряг“ - изток стартира премахването на над 250 незаконно поставени преместваеми обекти. Община Несебър е подписала договор с фирма за осъществяване на дейността, като очакванията са до началото на следващия туристически сезон всички установени обекти да бъдат премахнати. От началото на месец октомври голяма част от собствениците започнаха сами да ги демонтират, най-вече, за да спестят разходите и глобите, които биха имали при принудителното им събаряне.
Публикувано на 13.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

На 12 октомври 1882 г. в брой 117 на „Държавен вестник“ е публикуван първият Закон за общините и градското управление.В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници в Княжество България. Водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание на Национално сдружение на общините на Р България /НСОРБ/ вземат решение Деня на българската община да се чества от 12 октомври 1998.
Публикувано на 12.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Жителите на Кошарица ще имат нова придобивка в селото – модерна, закрита автобусна спирка и компютърна зала, обединени в една сграда. Днес бе даден официален старт на изграждане на обекта от кмета на Несебър Николай Димитров, председателя на Общинския съвет Румен Кулев и кмета на селището Павел Павлов. Тържествен водосвет отслужи отец Евгени. Бъдещата придобивка се намира в центъра на селото, като мястото има потенциал за създаване на разпознаваем елемент от урбанизираната среда. Средствата за осъществяването й – над 200 000 лв., са от бюджета на община Несебър. „Съвременната автоспирка ще удовлетвори нуждите на местните хората и на чуждестранните граждани, които живеят тук.“, коментира кметът Николай Димитров.
Публикувано на 12.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров връчи грамоти за активно участие в културния живот на полуострова на три ансамбъла от арменския град Ванадзор, както и на Арсен Аветисян, директор на продуцентска компания от Ереван, организирала участията на групите тук. Отличията бяха раздадени в края на среща, състояла се в кабинета на градоначалника. Още в началото на разговора гостите не пропуснаха да споделят, че са останали очаровани от Стария Несебър и впечатляващата му история и култура. Задълбочаване на културните взаимоотношения и обмен между двете общини бе основната тема на срещата. По линия на културния обмен бяха обсъдени възможностите за гостуване на наши групи в Ереван и на арменски колективи във фестивали в града на ЮНЕСКО.
Публикувано на 11.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър за пореден път организира кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО), както и на негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА) на територията на общината. Инициативата ще се състои на 20 октомври, четвъртък, от 10 ч. до 15 ч. в следните пунктове по населени места:
- Несебър - новата част (до пощата),
- Несебър, ж.к. „Младост“ № 62 „г“, отдел „Екология“,
- к.к. „Слънчев бряг“, до автогарата (управление „БКС"),
- пред сградите на кметствата в гр. Обзор, гр. Св.Влас, с. Равда, с. Кошарица, с. Тънково, с. Оризаре, с. Гюльовца и с. Баня.
Публикувано на 10.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров издаде заповед, с която забранява събирането на финансови средства от родителите на деца в детски градини и училища. Според документа се забранява събирането на пари за санитарни и хигиенни материали, играчки, дидактически материали, ремонт, оборудване и обзавеждане, за познавателни книжки и учебни комплекти.
Единствено учебните помагала за най-малките деца от яслена, първа (на 3 години) и втора група (на 4 години) ще се купуват от родителите.
Публикувано на 06.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Стартира кампания за превенция риска от диабет, която ще обхване всички населени места в общината. Инициативата се осъществява със съдействието и подкрепата на кмета на Несебър Николай Димитров. Съществен принос в реализирането на кампанията имат и организациите с нестопанска цел – „Авигея Шаама”, с която община Несебър си партнира от дълго време, „Верният настойник“ - Бургас и РСНЦ „Диабетни грижи”- Бургас. Началото на кампанията беше поставено със среща в Многофункционалната зала в Обзор. Със съдействието на Дружество на инвалидите – Обзор, Клуба на пенсионера и общопрактикуващите лекари в града, бяха информирани всички граждани, имащи желание да присъстват на събитието и да проверят своето здравословно състояние и риск от диабет, тип 2.
Публикувано на 06.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

В заседателната зала на община Несебър се състоя поредното заседание на Общинската епизоотична комисия. То бе свикано по повод Заповед № РД-10-186/29.09.2016г. на областния управител на Бургас относно предприемане на конкретни мерки за предотвратяване проникването и разпространението на особено опасни болести по животните като: шап, шарка по овцете и козите, чума по дребните преживни животни, син език и др . На срещата присъстваха Красимира Тодорова, директор на дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“ в община Несебър, и председател на комисията, отдел „Екология“, представители на управление „Общински гори, селско и горско стопанство“, ТП “Държавно ловно стопанство“- Несебър, общинска служба „Земеделие“, кметове и кметски наместници и др.
Публикувано на 05.10.2016 от Пресцентър Община Несебър


Публикувано на 04.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016