Новини от община Несебър


В петък - 6 януари, отбелязваме един от най-тържествените църковни празници – Богоявление. Според християнската религия този ден е посветен на кръщението на Исус Христос в река Йордан. Смята се още за ден на светлината и просвещението. Отбелязва се от православния канон с празничен водосвет. След ритуалното кръщаване на водата свещеникът хвърля кръста в реката или в морето. Мъжете се спускат да го вземат. Вярва се, че ако кръстът замръзне във водата, годината ще е плодородна, а народът - здрав.
И тази година община Несебър ще почете големия християнски празник. „Богоявление” /Йордановден/ ще се чества както следва:
Публикувано на 04.01.2017 от Пресцентър Община Несебър

Дарения от топли дрехи и новогодишни кутии с подаръци получиха децата от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Гюльовца, както и малчугани от няколко детски градини в по-малките населени места, а именно - ДГ „Пролет” /с. Тънково/, ДГ „Детски свят” /с. Кошарица/, ДГ „Усмивка” /с. Гюльовца/, ДГ ”Радост” /с. Оризаре/. Акцията на доброта бе реализирана отново от двете сдружения с нестопанска цел – „Авигея Шаама” и „Верният настойник”, с които община Несебър си партнира. Освен дрехи, ученически пособия и занимателни игри, децата получиха лакомства и кисело мляко.
Публикувано на 30.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

В резултат на благотворителната акция "Подари топлина", която организираха БЧК-Несебър и Сдружението на занаятчиите и творците в община Несебър, бе събрано голямо количество постелъчно бельо и одеяла. Минути след края на инициативата, то бе натоварено и експедирано с микробус за нуждите на болни хора от Дома в Русокастро. По време на акцията бяха събрани и 620 лв. Парите бяха дарени на дете от Танцова формация "Петлите" и ще бъдат използвани за дентални интервенции. Освен това формацията получи кошници с лакомства от община Несебър, Сдружението на занаятчиите и творците в община Несебър, от НЧ „Яна Лъскова”- Несебър, от БЧК-Несебър и др.
Публикувано на 28.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

Един от най-известните лекари у нас дари икони на Несебър

В знак на признателност кметът на Несебър Николай Димитров удостоява с почетен плакет проф. д-р Иван Гаврилов
5 икони получи като дарение община Несебър от един от най-известните лекари у нас онкологът – мамолог проф. д-р Иван Гаврилов. В момента те се намират в Археологическия музей, след като бяха осветени в църквата „Св.Успение Богородично на Игнажден от отец Петър. „През лятото иконите ще бъдат преместени в петте храма от духовния път в старинния град, а именно в „Св. Стефан“, „Христос Пантократор“, „Йоан Кръстител“, Св. Параскева“ и „Св. Спас“.“, сподели кмета при предаване иконите за съхранение в музей „Старинен Несебър“.
Публикувано на 22.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

На официална церемония в зала „Сочи“ в стария град бяха наградени десетте най-изявени спортисти за 2016 година, прославили името на Несебър през настоящата година. Присъстващите на събитието бяха информирани чрез мултимедийна презентация за спортни постижения на всеки един от отличените, извоювани на авторитетни първенства, състезания и шампионати. Успехи, здраве и все напред - това пожела на спортистите председателят на Общински съвет – Несебър Румен Кулев по време на официалната церемония. В словото си той им благодари за успехите и радостта, която са донесли заедно с титлите. Зам.-кметът Иван Гургов от името на градоначалника на Несебър Николай Димитров поздрави отличените за постигнатите успехи през 2016 година и им пожела да прибавят още постижения към биографиите си.
Публикувано на 22.12.2016 от Пресцентър Община Несебър
Малките коледарчета от четири детски градини навестиха в два поредни дни сградата на Общинска администрация в Несебър, за да пожелаят много здраве, благоденствие и берекет. Със своите вдъхновени изпълнения децата от ДГ „Моряче“ ДГ „Калина Малина“, ДГ „Слънце“, ДГ „Яна Лъскова“ предизвикаха много усмивки и коледно настроение във всички присъстващи. Коледните им танци, песни и стихове бяха високо оценени и аплодирани от всички присъстващи във фронт офисите на общинска администрация.
Публикувано на 21.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

Ученици от ІІ ”Д” клас на СУ “Любен Каравелов” - Несебър изпълниха блестящо ролите си в симулиран наказателен процес по приказката “Червената шапчица”. Проявата се състоя в зала № 1 в Районен съд в Несебър и една от целите й бе децата да придобият по-добра престава за професиите на съдиите, адвокатите, съдебните заседатели и прокурорите, да се научат да различават нравствените категории добро и зло, да разберат, че за всяко провинение си има наказание, но най-важното послание бе да бъдат добри хора.
Публикувано на 20.12.2016 от Пресцентър Община Несебър
Коледен концерт под надслов "Подари топлина" ще се състои в четвъртък, 22-ри декември, от 18:30 ч. в НЧ "Яна Лъскова-1905". На сцената на читалището Танцова формация "Петлите" ще представят живота на деца без родители чрез своя спектакъл "Пеем и танцуваме, за да не плачем".
Концертът се организира със съдействието на Сдружение на занаятчиите и творците в община Несебър и БЧК-Несебър. Заедно с него на 22-ри декември ще се проведе и кампания за събиране на нови или употребявани постелъчни средства (одеяла, възглавници, чаршафи и др.), които ще бъдат предоставени на Дома за болни хора в с. Русокастро. Събраните вещи могат да бъдат предоставени на доброволците този четвъртък пред читалището в между 14 и 19 часа.

Допълнителна информация може да бъде получена на следните телефонни номера: 0888 33 80 83 и 0896 04 53 51
Публикувано на 20.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

4659 лв. – това е сумата, събрана на благотворителния базар под надслов "Подари Коледа", който се състоя този уикенд в Несебър. Парите ще бъдат разпределени между 20 деца в нужда. Благородната проява се състоя в новата част на града - в двора на Демонстрационния център на занаятите. Там в продължение на три дни се предлагаха с благотворителна цел ръчно изработените подаръци, коледна украса и картички, вкусни гозби и специалитети, пити и сладки изкушения, мед и медни продукти, сувенири, плетива и др. Проявата бе открита в петък, като от името на кмета на Несебър Николай Димитров и от името на председателя на Общинския съвет Румен Кулев, приветствие поднесе Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър- Световно наследство“.
Публикувано на 19.12.2016 от Пресцентър Община Несебър


Публикувано на 19.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016