Новини от община Несебър


В една от най-въздействащите средновековни църкви в Стария Несебър -„Св. Йоан Кръстител“, която преди няколко години бе възродена за нов живот и отворена за посетители, се състоя интересна културна проява с участието на три талантливи поетеси - Елена Денева, Росица Ангелова и Виолета Христова. Очарователните гостенки бяха представени от Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство” към Община Несебър. Давайки им възможност да покажат красотата на изреченото слово в отличното акустично пространство на храма, домакинът на срещата изрече встъпителните си думи за тях в стегнат, синтезиран и в типичния си обаятелен стил, като подчерта, че звученето на стойностна поезия е празник за душата и наслада за сетивата на ценителите.
Публикувано на 04.07.2017 от Пресцентър Община Несебър

За четвърта поредна година Община Несебър бе домакин на финалния кръг на Международния турнир „Математика без граници“, който се проведе под патронажа на кмета Николай Димитров. Официалният старт на престижното състезание, в което взеха участие 1300 деца от 12 държави, бе даден на 1 юли в двора на СУ „Любен Каравелов“. В продължение на няколко дни българските ученици се конкурираха при решаването на сложни задачи с техни връстници от Азърбайджан, Казахстан, Киргизстан, Малта, Македония, Мексико, Русия, Румъния, Турция, Хонконг и Узбекистан.
Публикувано на 03.07.2017 от Пресцентър Община Несебър

В дните между 1- 3 юли Несебър ще бъде домакин на поредното събитие с международно участие–турнирът „Математика без граници”. Престижната надпревара е под патронажа на кмета на общината Николай Димитров. Официалното откриване на форума е утре, 1 юли, от 8.30 часа в двора на СУ „Любен Каравелов“. В продължение на два дни българските ученици ще се конкурират кой е най-добър при решаването на сложни задачи с техни връстници от Азърбайджан, Казахстан, Киргизстан, Малта, Македония, Мексико, Русия, Румъния, Турция, Хонконг и Узбекистан, като западната ни съседка и Малта идват за първи път на турнира.
Публикувано на 30.06.2017 от Пресцентър Община Несебър

400 участници от 6 държави идват в града на ЮНЕСКО за третото издание на Международния фестивал „Несебър-остров на изкуствата“, който се провежда под патронажа на кмета на общината Николай Димитров. Официалното откриване на форума е в неделя, 2 юли, от 19 часа на амфитеатъра. В продължение на пет фестивални дни талантливите участници от България, Беларус, Молдова, Полша, Русия и Украйна ще покажат своите умения в танцовото и певческото изкуство.
Публикувано на 28.06.2017 от Пресцентър Община Несебър

От името на кмета на общината Николай Димитров, цялата администрация и от името на целия град Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“, и отец Петър от църквата „Св. Успение Богородично“ поднесоха извинения на двама от групата незрящи туристи за неприятния инцидент, който са претърпели на територията на полуострова преди дни.
На срещата потърпевшите бяха уверени, че всички местни жители са дълбоко възмутени от хулиганската постъпка, категорично се разграничават от такова поведение и не толерират подобен тип агресивно отношение към който и да е било.
Публикувано на 28.06.2017 от Пресцентър Община Несебър
„Космическия десант“ от таланти се състоя в града на ЮНЕСКО през уикенда. Тогава за втори път Несебър бе домакин на фестивала „Отечество“, организиран от местната администрация и Звездното градче в Русия, известно с Центъра за подготовка на космонавти „Ю. А. Гагарин“. Форумът започва с шествие на участниците от крепостните стени до амфитеатъра, където малки и големи показаха своето изкуство в различни категории, и завърши с церемония по награждаването и гала концерт на лауреатите. Малко преди отличаване на най-добрите в неделната вечер, по случай Деня на дружбата и единението на славяните, отбелязван на 25 юни, поздравително слово произнесоха отец Петър от църквата „Св. Успение Богородично“, генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук и космонавтът Андрей Борисенко, герой на Русия, специален гост на фестивала.
Публикувано на 26.06.2017 от Пресцентър Община Несебър
В продължение на три дни с редица интересни прояви бе отбелязан патронния празник на Обзор, който се чества на 24 юни – Еньовден. Начало на събитията поставиха най-малките жители на курортния град в ОДЗ „Обзорче“ – с игри, дискотека, забавни състезания и подаръци. Най-добрите от Черноморската колоездачна лига „Спринт” 2017, грабнаха призове и медали за купата „Обзор” и финала на сезон 2017. Наградите бяха осигурени от домакините от кметството и от генералния спонсор на лигата. Под патронажа на кмета на града Христо Янев се проведе шахматен турнир, в който взеха участие местни отбори и тимове от различни населени места на община Несебър. Победител в надпреварата стана отборът на с. Гюльовца, а медал за най-добър шахматист бе връчен на Алексей Радев от Равда.
Публикувано на 26.06.2017 от Пресцентър Община Несебър
Общо 371 жители на община Несебър, повечето от които пенсионери, се включиха в проведения скрининг за превенция риска от диабет, организиран от Община Несебър, Сдружение „Авигея Шаама“ и РСНЦ“Диабетни грижи“ - Бургас.
Мащабната инициатива, която стартира от Обзор в края на миналата година и обхвана всички населени места в общината, се осъществи със съдействието и подкрепата на кмета на Несебър Николай Димитров. Градоначалникът също се включи в кампанията, като измери нивото на кръвната си захар и с личен пример показа, че грижата за здравето е най-важна.
Публикувано на 23.06.2017 от Пресцентър Община Несебър

Несебър за втори път ще бъде домакин на фестивала „Отечество“

За втори път градът на ЮНЕСКО ще бъде домакин на Международния фестивал-конкурс „Отечество“, организиран от Община Несебър и Звездното градче в Русия. Форумът стартира в събота - 24 юни, с празничен парад на участниците, които ще преминат по улица "Мена" на стария град, за да достигнат до сцената на амфитеатъра. Началото на шествието е от 15.15 ч. от крепостните стени. Официалното откриване на фестивала е от 16.45 ч. на амфитеатъра. На следващия ден – 25 юни, от 11 часа в Конферентен център „Сочи“ ще се състои пресконференция на тема „Нашата обща планета Земя“, в която специален гост ще бъде космонавтът, герой на Русия, Андрей Борисенко. Финал на фестивала ще постави ц еремония та по награждаване и г ала-концерт на лауреат ите от 18 часа на амфитеатъра.
Публикувано на 23.06.2017 от Пресцентър Община Несебър
Кметът на Община Несебър Николай Димитров, заедно с негов екип от специалисти, се срещна с кмета на Свети Влас Иван Николов и с жители в града, за да разговаря с тях по различни теми, касаещи родното им място. Една от целите бе да се информират гражданите за настъпилите реформи в структурата на общинската администрация, както и да се разяснят в детайли развитието на благоустройствените дейности и регулирането на движението.
Публикувано на 22.06.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016