Новини от община Несебър


Несебър – съпричастен на кампанията „Завинаги с нас – деца помагат на деца 2017“

Кметът Николай Димитров получи грамота “Посланик на добротата“
1120 лв. е сумата, събрана в Несебър по време на благотворителния концерт за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР. Проявата, която препълни салона на читалище „Яна Лъскова“, бе под патронажа на кмета на общината Николай Димитров и се състоя с подкрепата на форум „Възможност за бъдеще“ - Варна, с директор Милена Михайлова.  Събитието е част от кампанията „Завинаги с нас – деца помагат на деца 2017“.
Публикувано на 03.04.2017 от Пресцентър Община Несебър

За четвърта поредна година представители на община Несебър, водени от зам.- кмета по туризъм Лазар Япаджиев, посрещнаха в късния следобед на 30 март първата организирана група от близо 170 израелски туристи. Гостите кацнаха на бургаското летище с полет от Тел Авив. Слизането им от самолета на националния авиопревозвач бе под звуците на българска народна музика, изпълнена от представители на Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър. Всеки един турист получи красиво лале - жест на внимание от страна на ръководството на летището. Изключително емоционално реагираха гостите от Израел на посрещането им по стар български обичай за добре дошли - с питка и шарена сол, поднесена от възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата-Несебър.
Публикувано на 31.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

В контекста на всеобщата загриженост за ефективна превенция на проявите на агресия при децата, община Несебър активно подпомага инициативи и прояви, насочени към децата, родителите и педагозите. В тази връзка, в ДГ ”Моряче”, под ръководството на Станимира Камчева - психолог, старши експерт към отдел „Образование”, се проведе тематична среща-дискусия с родители. Акцентът в проявата, в която всички страни взеха дейно участие, бе поставен върху мотивите за агресията в детска възраст, видовете агресивно поведение и тяхната проява при малчугани в детската градина. В хода на конструктивния диалог между специалиста, родителите и педагозите, се оформи изводът, че агресията в тази възраст е начин за:
Публикувано на 30.03.2017 от Пресцентър Община Несебър


ПОКАНА

Община Несебър кани жителите и гостите на града на благотворителен концерт за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР. Проявата ще се състои на 31 март, петък, от 18 часа в читалище „Яна Лъскова“. Гост-звезда в концерта е обичаната поп-певица Тони Димитрова, със специално участие на Мирела Ганчева, която е лице на кампанията за Несебър.
Събитието се провежда под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров и с подкрепата на форум „Възможност за бъдеще“ - Варна.


Публикувано на 28.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Чрез решаване на казуси, интерактивни игри и проиграване на провокативни ситуации децата от четвърти клас в ОУ ,,Св.Св. Кирил и Методий” - Обзор, научиха, че добрият жест, вежливото поведение и усмивката отварят врата към приятелството и доброто отношение, където и да се намират – на обществено място или в дома. С нагледни примери учениците разбраха, че дисциплина в час, доброто отношение към учители и съученици е важен елемент в усвояване на учебния материал и създаване на трайни приятелски взаимоотношения. Румяна Костова, психолог в Кабинета за социална превенция към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ - Несебър, и Антония Петрова, класен ръководител на учениците, провокираха, но същевременно насърчаваха децата да мислят активно и нестандартно, като ги поставяха в различни ситуации, свързани с тяхното ежедневие в училище.
Публикувано на 24.03.2017 от Пресцентър Община Несебър
Община Несебър кани жителите и гостите на града на постановката „Всяка година по същото време“ по Бърнард Слейд , която ще се играе на 27 март, понеделник, в читалище „Яна Лъскова“ от 18 часа.
Ролите изпълняват Ева Кирова и Марин Господинов от Общинския театър- Несебър, а режисьор е Димитър Еленов. Проявата е по повод Международния ден на театъра, който се отбелязва на 27 март.
Публикувано на 24.03.2017 от Пресцентър Община Несебър
С много тематични стихове, песни, танци и забавни гатанки възпитаниците на детска градина ”Обзорче” посрещнаха пролетта. В емоционалната празнична програма, изпъстрена с много цветни мотиви, участие взеха всички групи на образователното заведение.
На финала на тържеството всяко дете получи подарък плюшена играчка от името на кмета на община Несебър – г-н Николай Димитров, и сдруженията с нестопанска цел „Авигея Шаама” и „Верният настойник”.
Публикувано на 23.03.2017 от Пресцентър Община Несебър


Община Несебър информира, че от днес стартира анкета за име на културния дом, който се строи на ул. „Хан Крум“ в близост до пощата в новата част на града. „Даваме възможност на всеки, който реши да бъде част от обществения и културния живот на Несебър, да изложи своето виждане за име на новата сграда. Искам да обърна внимание, че всяко предложение трябва да бъде обосновано и добре обяснено.
Публикувано на 23.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Красотата на Тракия представиха на изложба в Несебър ямболски художници, които гостуват със своето изкуство в града на ЮНЕСКО до края на март. Официалното откриване на експозицията се състоя снощи в галерията на Дружеството на несебърските художници, а от името на кмета Николай Димитров слово произнесе Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър – Световно наследство“. В обръщението към гостите той подчерта, че тракийският усет и сетивност за изящество и топлина е „втъкан“ по неповторим начин в цветните произведения на авторите. Той сподели, че подобни срещи дават възможност да се покаже разноликата красота, която притежава родината ни.
Публикувано на 22.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър ще реализира два проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег България – Турция, финансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ 2014 – 2020. Договорите за безвъзмездна финансова помощ получи Галина Бабева - директор на дирекция "Управление на проекти по еврофондове и екология" в община Несебър, на официална церемония в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Публикувано на 22.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016