Архив новини Община Несебър

Кметът на Несебър даде старт на курс по компютърно обучение

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Кметът Николай Димитров даде старт на курс по компютърно обучение за пенсионери в Несебър. Това е поредната инициатива в социалната сфера, която общината организира през тази година. Партньори в проявата отново са двете организации „Авигея Шаама“ и „Верният настойник“, с които местната власт работи и по други инициативи в помощ на хората.

„Благодаря ви, че проявихте желание да организираме този курс за вас, благодаря и на нашите партньори в този проект - „Авигея Шаама“ и „Верният настойник“. Хубаво е в днешния век на развита глобализация и технологичен прогрес човек има представа от общуването в необятния интернет свят. Искам да ви уверя, че в други населени места в общината, в които организирахме такъв курс, хората споделят, че са доволни от наученото.“, сподели кметът Николай Димитров.

Жельо Желев от „Верният настойник“ благодари на градоначалника за съвместното партньорство по проекти в социалната сфера, както и на другия партньор в същата инициатива - „Авигея Шаама“.

От „Авигея Шаама“ бяха подготвили символични подаръци за всеки един от възрастните хора, решили да се повишат своите знания, за да се създаде празнично настроение.

Председателят на пенсионерските клубове Димитър Стоянов благодари за възможността да научат нещо ново и отправи молба към всички да бъдат организирани и съсредоточени по време на работния процес.

След това започнаха първи уроци по компютърна грамотност по проекта „Линукс“. Обучението е съобразено с индивидуалните нужди на всеки и се реализира от „Верният настойник“. Завършилите успешно курса ще получат сертификат, удостоверяващ новите им знания.

Инициативата стартира от Обзор в началото на годината, като идеята е тя да обхване всички населени места на общината.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017