Архив новини Община Несебър

Несебър и Обзор отбелязаха Международния ден на доброволеца

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

С награждаване на дарители и съмишленици на каузата „Добротата в действие“, прожекция два тематични филма и демонстрация на противопожарна техника бе отбелязан Международният ден на доброволеца в Несебър. Събитието започна с обръщение на кмета на Несебър Николай Димитров, произнесено от сцената на читалище „Яна Лъскова“, където присъстваха и ученици от прогимназиален етап на СУ „Любен Каравелов“.Градоначалникът поздрави присъстващите с днешния празник, благодари на всички, които подкрепят каузи и прояви на общината, свързани с доброволческо участие. Николай Димитров благодари лично на доброволното формирование за защита от бедствия, пожари и извънредни ситуации към Община Несебър, които помагат при бедствени ситуации, както и на активистите от БЧК-Несебър за всеотдайната им работа, неуморния им труд в името на добротата и грижите им към хора в нужда.Веднага след това ученичка, сътрудник от БМЧК към СУ „Любен Каравелов“, разказа какво е да си доброволец и каузите, които са свързани с тази благородна дейност. Детето прочете и отчет на младежката организация за извършените дейности през изминалата година.

За същността на доброволчеството говори и Виолета Георгиева, секретар на БЧК-Несебър. Тя сподели, че местните червенокръстци се гордеят, че разчитат на внушителен брой хора с добри сърца, които ги подпомагат и са винаги на точното място, там, където има нужда от тях. „Благодарение на тях имаме силна дейност – няколко години поред ние национални първенци.“ , информира присъстващите секретаря на БЧК-Несебър. След това червенокръстците връчиха грамоти на хората, помагали им в осъществяване на хуманната им мисия. Сред отличените бе и кметът на Община Несебър, който подчерта, че помощта е взаимна, защото се работи в името на доброто.

Бяха наградени още: петгодишната Мелания Бонева, нейният баща Иво Бонев, Анджелика Флорова, Емил Петров, свещеноиконом Петър Косев, Христо Бончев. С грамоти бяха отличени общинските съветници Венелин Ташев и Костадин Нищелков, дългогодишните дарители, както и председателят на Общински съвет-Несебър Румен Кулев, директорката на СУ „Любен Каравелов“ Тодорка Желязкова, Паунка Русева, учител и ръководител на БМЧК към СУ „Любен Каравелов“, Радостина Пирева, ръководител на Управление "Социални грижи и услуги", Димитър Пурнарев, експерт „Защита на населението“, както и Домашният социален патронаж.

След това бяха прожектирани тематични за днешния ден филми. Събитието в Несебър завърши с демонстрация на пожарогасителна техника от РС „ПБЗН“ пред учениците.

В Обзор същността на Международния ден на доброволеца обясни Красимира Тодорова, директор на дирекция "Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности" към Община Несебър на деца от първи до 8 клас ученици от ОУ“ Св. Св. Кирил и Методий“. По време на събитието, състояло се в многофункционалната зала също бяха прожектирани два тематични филма, а по-късно представители на РС „ПБЗН“ направиха демонстрация на пожарогасителна техника.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017