Архив новини Община Несебър

Обзор отбеляза подобаващо Международния ден на хората с увреждания

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

На 3 декември - Международния ден на хората с увреждания – местното сдружение на инвалидите в град Обзор организира тържество по повод празника. Почитането на този ден цели привличане на вниманието към техните проблеми и защитаване на техните права и достойнство, както и създаване на условия за по-голяма интеграция на хората с увреждания в обществото.

Председателят на „Дружеството на инвалидите – Обзор” Гинка Тодорова приветства събралите се и им пожела здраве, силен дух, щастие, както и добро настроение в празничния ден. Красимира Тодорова, директор на дирекция "Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности", поднесе поздравителен адрес от кметовете на Несебър и Обзор. В официалното писмо градоначалниците заявяваха, че ще откликват винаги на нуждите, които имат хората с увреждания и ще им оказват подкрепа и съдействие, потърсят ли местната власт за помощ. От името на кметовете Юлия Горбунова, експерт в отдел „Култура” на кметство Обзор, поднесе специален подарък– таблет, който членовете на дружеството да ползват. Благодарение на компютърния курс, който Община Несебър организира за тях през тази година, те ще могат да прилагат наученото чрез новата придобивка.

Празнуващите бяха уважени и от Общинския съвет на Несебър, чийто председател Румен Кулев изненада присъстващите със стилен подарък.

Тържеството продължи много песни, танци, стихотворения и томбола с награди.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017