Архив новини Община Несебър

Община Несебър домакинства младежка среща по линия на проект, свързан с бъдещето председателство на България на Съвета на ЕС

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър домакинства среща по линия на Проекта „180 дни EUфория”, свързан с бъдещето председателство на България на Съвета на Европейския съюз. Проявата се състоя в СУ „Любен Каравелов” с участието на 25 несебърски младежи. По време на срещата беше представена презентация по тази актуална тема, подготвена от младежи от Бургас по линия на Проекта „180 дни EUфория”, свързан с бъдещето председателство на България на Съвета на Европейския съюз. Беше дадена и възможност на младежите в общината чрез отворена анкетна форма да изразят в свободен текст своето мнение като посочат какво искат Европа да направи за младите в България, какви препоръки имат, какви според тях са плюсове и минуси на българското членство.

По време на срещата стана ясно, че във Фейсбук се създава специална група за Бургаска област, в която ще се споделят мнения, ще се задават въпроси и ще се изберат представители от градовете – включително и 9 представители от Несебър, за участие в среща на областно ниво, която ще се проведе на 8 декември в Областна управа.

Проектът „180 дни EUфория” се реализира в три области – Бургас, Сливен и Стара Загора, в изпълнение на Дейност 2 ”Младежки кампании и инициативи” с финансовата подкрепа на Националната програма на министерството на младежта и спорта. Проявата в Несебър бе част от поредица срещи с младежи от различни населени места от регионите на младежките организации, участващи в проекта.

На срещата в СУ „Любен Каравелов”-Несебър присъстваха представители на Община Несебър в лицето на Красимира Тодорова, директор на дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“, Яна Христова, началник-отдел „Образование“ и Велина Георгиева, секретар на МКБППМН.
Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017