Архив новини Община Несебър


ЦОП-Несебър организира среща с деца, посветена на толерантността

Екипът на Център за обществена подкрепа - Несебър заедно с учениците от с. Оризаре и с. Гюльовца проведе беседа на тема „Стимулиране на толерантност в училище”. Целта бе децата да формират умения за изграждане на взаимоотношения в процеса на взаимодействие с обкръжението си на основата на сътрудничество и взаимно разбиране, на готовност за приемане на другите, на техните възгледи, привички, разбирания и пр., такива, каквито са. Проявата фокусира вниманието върху понятието „толерантност” и необходимостта да приемаме и уважаваме различните хора.
По време на срещата учениците изработиха табла с послания, показващи как те проявяват търпимост в общуването си с околните. Проявата на толерантност означава, че всеки е свободен, да се придържа към своите убеждения и признава правото на другите да имат такива. Това означава, да се признава това, че хората по своята природа се различават по външен вид, положение, език, поведение и ценности, и имат право на живот в света, запазвайки тази своя индивидуалност. Това означава още, че възгледите на един човек не могат да бъдат налагани на другите.
Проявата бе организирана по случай Международния ден на толерантността.
Предстоят творчески занимания с учениците от двете училища, свързани с изработване на коледни и новогодишни украси и играчки, както и беседи по теми, вълнуващи подрастващите.
Публикувано на 22.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017