Архив новини Община Несебър

Уважаеми деятели на образованието и културата, общественици,

Ние сме единственият народ в света, който отбелязва не един, а два празника на духовността - 24 май и 1 ноември. В навечерието сме на Деня на будителите - хубав повод да се обърна към всички Вас, които през целия си живот активно сте популяризирали и издигали в приоритет знанието за националната история, култура и просвета.

Първи ноември не е само ден, в който ние се обръщаме към миналото и към възрожденските будители, чиито имена и дела всички знаем и им отдаваме заслуженото внимание и почит, това е и празникът на всички съвременни будители, на всички Вас - деятели на образованието и културата и общественици, които се грижите за културното и духовно обогатяване и израстване на хората в Несебър. В хилядолетната ни история културата, образоваността и книжовността са били важен фактор в развитието и просперитета на града. Град, чиито културно-исторически и природни забележителности са световно признати и обогатяват голямото семейство на ЮНЕСКО.

Аз и колегите от екипа ми черпим опит от миналото, правим равносметка на настоящето и работим за бъдещето, като водещи приоритети в работата ни за благото на Несебър са културата, образоваността и книжовността. В този смисъл ние високо ценим и подкрепяме Вашата благородна мисия, която е съхраняване и предаване на добродетелите и българщината на всички около Вас и тези, които идват след нас. Приемете наша благодарност към делото Ви, което е съпровождано и с лично изживяване на всяка спечелена битка на духовността.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017