Архив новини Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров уважи образователен конгрес

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Още едно доказателство, че Несебър е предпочитана дестинация за конгресен туризъм, бе домакинството му на XII-я Международен Балкански образователен и научен конгрес, който се проведе на територията на общината. Организатор на престижното събитие бе Педагогическият факултет на Тракийския университет в Стара Загора, а съорганизатори бяха: Учителски факултет, Загребски университет – Загреб (Хърватия), Педагогически факултет „Св. Климент Охридски”, Университет „Св. Св. Кирил и Методий” – Скопие (Македония), Педагогически факултет, Тракийски университет – Одрин (Турция), Педагогически факултет. Престижният форум се реализира и с подкрепата на Община Несебър.

Специален гост на официалното откриване на конгреса бе кметът на Несебър Николай Димитров, който поздрави участниците. В словото си той подчерта, че общината посреща туристи от цял свят, особено през активния летен сезон и обърна внимание, че на нейна територия се намира единствения български град под егидата на ЮНЕСКО, известен със своето хилядолетно културно-историческото богатство. Николай Димитров сподели, че Несебър поддържа на високо ниво международните си връзки с различни градове в Европа, като се спря конкретно на Одрин и Охрид, които имаха свои представители на конгреса. На финала на приветствието си кметът обърна внимание на гостоприемството на морската община, и възможностите й за различни видове туризъм.

Специален жест на внимание към участниците във форума бе музикалната програма, поднесена от възпитаници на ДГ „Яна Лъскова“ – Несебър, които заредиха присъстващите с добро настроение, малко преди същинската част на форума.

Конгресът даде възможност на учените, експертите, педагозите да обсъдят най-значимите теми и въпроси в полето на съвременното образование. Тази година форумът събра 200 участници, които изсушаха над 150 доклада в целия спектър на образованието, сред които и два от гост-лектори от Русия и САЩ.

Организаторите на форума се надяват, че Балканският конгрес ще способства за задълбочаване на рефлексията и активизиране на дебата върху най-новите тенденции и перспективи в полето на образованието и ще допринесе за обогатяване на културното и професионалното сътрудничество на всички участници.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017