Архив новини Община Несебър

Кметовете на Несебър и Обзор дадоха старт на курс по компютърно обучение

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Кметовете на Несебър и Обзор - Николай Димитров и Христо Янев, дадоха старт на курс по компютърно обучение за пенсионери и хора с увреждания в Обзор. Това е поредната инициатива в социалната сфера, която общината организира през тази година. Партньори в новата проява отново са двете организации „Авигея Шаама“ и „Верният настойник“, с които местната власт работи и по други инициативи в помощ на хората.

„Живеем в съвременен свят, в XXI век. Сами виждате, че технологиите вече са навсякъде около нас и всичко все повече зависи от тях. Смятам, че от това обучение полза ще има и вие ще я усетите, като завършите курса.“, с тези думи се обърна кметът на Несебър Николай Димитров към присъстващите.

„Ние ще направим всичко необходимо, за да сте доволни и удовлетворени и, в крайна сметка, да придобиете знанията, от които имате нужда. Важни са старанието, трудът и вниманието, които ще отделите, за да постигнем заедно успех.“, заявиха от „Верният настойник“ - сдружението, което изпълнява българо-швейцарския проект „Линукс“. Представителите на организацията с нестопанска цел благодариха на двамата кметове за прекрасните условия на работа, които са осигурени в Обзор, тъй като обучението се осъществява в сградата на читалището на курортното градче, а самата тя бе построена през 2015 година с европейски средства, привлечени от община Несебър.

С пожелание за успех кметът на Несебър Николай Димитров финализира официалната част на проявата. Присъстващите не пропуснаха да му благодарят за вниманието и грижата, като споделиха, че са изключително доволни, че ще научат нещо ново и полезно. След това започнаха първи уроци по компютърна грамотност, като обучаваните са разделени в четири групи по 8 човека или казано с други думи общо 32 души са обхванати в инициативата.

Обучение по проекта „Линукс“ е програма за безплатно ограмотяване, съобразено с индивидуалните нужди на всеки и се реализира от „Верният настойник“. Завършилите успешно курса ще получат сертификат, удостоверяващ новите им знания.

Инициативата стартира от Обзор, но ще обхване всички населени места на община Несебър.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017