Архив новини Община Несебър

Най-романтичният уикенд в Несебър започва след броени дни

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Ако сте влюбени- елате , ако не сте, ще се влюбите

Ако сте влюбени, ако търсите нетипичен начин да покажете любовта си на половинката си, ако искате да се откъснете от суетата и задуха на големия град, ако Ви е писнало от зимата, или ако просто не сте виждали морето от 15 август– имаме предложение за Вас. Времето този уикенд, на Свети Валентин, ще е нетипично топлото като за средата на февруари. Каква по-добра възможност да запалите колата и да дойдете в Несебър?

За четвърта поредна година организаторите  на  тридневния фестивал  „Влюбени в Несебър“ – Уикенд за любов и вино са подготвили игри, концерти, театрални постановки, изложби, задявки, консултации със специалисти, базар за ценности и скъпоценности и какво ли още не. Ще се научите да танцувате зумба с инстуктура Ася. Ще се настроите на романтично-лирична вълна с несебърските поетеси Живка Митова, Лилия Христова и китарите на ВГ „Луминус“. Ще има разговори  за себепознанието, за взаимоотношенията и здравето, за любовта... ех, много ще се говори за любов тези три дни...

За най-малките ще има куклен театър, при това не кой да е, а любопитният спектакъл „Любовта към трите портокала“. За по-големите  е великолепната постановка „Всяка година по същото време“, в която несебърските артисти ще потопят публиката в шантавия свят на любовния триъгълник.

В неделя, в шатрата, доброволците от младежката организация на БЧК-Несебър цял ден ще раздават на влюбените валентинки, а на специално изработена от тях рамка, двойките ще могат да си направят селфи.

На 14 февруари неуморните „баби“ от ФФ „Българка“ заедно с Танцова група „Заря“ ще пресъздадат ритуала на големия български празник Трифон Зарезан в Демонстрационния център на занаятите в Новия град.

Влюбените двойки ще могат да се впуснат в нови забавни игри, в които да покажат какъв страхотен отбор са, да докажат на себе си колко добре се познават и колко се обичат – дали ще строят заедно в играта „Шведска сглобка“, или ще си разпределят „Мъжката работа и Женската работа“ в семейството. Или пък ще се впуснат из уличките на Несебър в играта „Двама на бумел“ – игра за търсачи. Търсачи на какво ли…? Ще разберете в Несебър. На Свети Валентин.

Началото на феста е в петък с изложба на Дружеството на несебърските художници и концерт на любимата на всички влюбени  Силвия Кацарова.
Заповядайте в най-романтичния град на най-живописния полуостров от 12 до 14 февруари! Мястото е известно – шатрата на площад „Месамбрия“ в Стария Несебър.

Още подробности за фестивала- на фейсбук страницата ShareNessebar.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017