Архив новини Община Несебър

На семинар в Несебър контролни органи и бизнес обединиха позициите си по Наредба № 2 на Министерството на туризма

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

В продължение на два дни контролни органи от РЗИ – Бургас и КЗК в Бургас и София, както и висши държавни служители от Министерството на туризма разискваха водещи моменти в най-новата нормативна уредба на министерството- Наредба № 2, касаеща хотели и медицински спа центрове, които искат да развиват балнеология, уелнес и таласотерапия на високо ниво. След бурни дебати всички участници и лектори се обединиха под общата цел -да се предлагат висококачествени услуги в здравния туризъм в България, които да не заблуждават гостите и клиентите. В оживена дискусия участниците тълкуваха наредбата, прилагането й, контрола и в същото време законовата уредба на МЗ, Наредба № 30 и Закона за лечебните заведения. Важно бе да се чуе мнението на бизнеса от практиката. Пряко ангажираните с предлагането на този вид здравни услуг, които са запознати на професионално ниво с всички изисквания, поставиха въпроси, от които зависи сертифицирането им по Наредба № 2 на Министерството на туризма.

Представители от регион Бургас бяха категорични, че благодарение на домакинството на община Несебър, се срещнаха мненията на всички представители, за които е необходима наредбата, за да се превърне превенцията в промоция за бизнеса.

Целта на семинара бе да се улесни процесът на изграждане на доверие между страните и да се подпомагат всички, които желаят да работят в предлагането на висококачествени услуги в балнеология, уелнес и таласотерапия. Подчерта се, че точно регион Бургас е истинското място за разгръщане потенциала на здравния туризъм. Двата работни дни имаха не само характер на споделена информация и конструктивни решения, но и споделена вечер, в която всички участници се любуваха на изпълненията на възпитаниците на ООШИ - Несебър.

Работният семинар по Наредба № 2 от 29.01.2016 г. за условията и реда за сертифициране на "Балнеолечебен (медикъл спа) център", "Спа център", "Уелнес център" и "Таласотерапевтичен център" на Министерство на туризма и Министерство на здравеопазването бе открит с приветствие от заместник-кмета Иван Гургов, който поздрави участници и организатори от името на кмета на Несебър Николай Димитров. Организаторът на събитието Весела Цолова от Национална медийна група и директор на Програмата „България ви очаква“ също поздрави участниците, пожела им ползотворна работа и изрази увереност, че код „България“ обединява всички. Веднага след това Красимира Тодорова, директор на Дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности” от страна на домакините представи темата: „Община Несебър - дестинация за развитие на медицински и здравен туризъм”. Сред участниците в срещата бяха д-р Вергиния Цанова, заместник директор на РЗИ – Бургас, д-р Марияна Кофинова, директор на Дирекция „Държавен здравен контрол”, Венелина Червенкова, ГД "Туристическа политика" - Министерство на туризма, Николай Стойков – директор на Регионална дирекция - Бургас при КЗП и Ели Ангелова – ст. експерт в ГД „Контрол на пазара” при КЗП, проф. д-р Христина Милчева, Тракийски университет – Медицински колеж, Лилия Шопова, гл. експерт в дирекция „Нелоялна конкуренция и злоупотреба с по-силна позиция при договаряне” – КЗК. Събитието се проведе със съдействието на община Несебър.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017