Архив новини Община Несебър

НЕСЕБЪР Е ДОМАКИН НА ПЪРВИЯ РАБОТЕН СПА СЕМИНАРПубликувано от Пресцентър Община Несебър

В рамките на два дена - 8 и 9 септември, в Несебър ще се проведе Първият работен семинар по Наредба № 2 от 29.01.2016 г. за условията и реда за сертифициране на "Балнеолечебен (медикъл спа) център", "Спа център", "Уелнес център" и "Таласотерапевтичен център", издадена от Министерство на туризма и Министерство на здравеопазването. Събитието се организира от Национална медийна група и Програмата „България ви очаква“ със съдействието на Община Несебър.

В срещата ще вземат участие всички контролни органи, имащи отношение по Наредбата. Интерес към събитието има от общини, ВУЗ-ове, заведения с профил „Уелнес и СПА“, браншови асоциации, управители и мениджъри на СПА и балнео хотели, фирми, доставящи оборудване за СПА.

Красимира Тодорова, директор на Дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности” от страна на домакините ще открие форума с темата: „Община Несебър - дестинация за развитие на медицински и здравен туризъм”. Сред участниците в срещата ще са д-р Вергиния Цанова, заместник директор на РЗИ – Бургас, д-р Марияна Кофинова, директор на Дирекция „Държавен здравен контрол”, Венелина Червенкова, ГД "Туристическа политика" - Министерство на туризма, Николай Стойков – директор на Регионална дирекция - Бургас при КЗП и Ели Ангелова – ст. експерт в ГД „Контрол на пазара” при КЗП, проф. д-р Христина Милчева, Тракийски университет – Медицински колеж, Лилия Шопова, гл. експерт в дирекция „Нелоялна конкуренция и злоупотреба с по-силна позиция при договаряне” – КЗК. Във втория ден от семинара е предвидена широка дискусия и разискване на казуси по прилагане на Наредбата.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017