Архив новини Община Несебър

Втори Международен фестивал за хора с увреждания „Несебър без граници“ ще се състои този уикенд

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

В първия уикенд на септември в града на ЮНЕСКО  ще се проведе второто  издание на Международния фестивал за хора с увреждания с творчески заложби „Несебър без граници“. Във форума ще участват представители на Казахстан, Русия, Беларус и България. Официалното откриване на фестивала е в петък – 2 септември, от 19 часа на амфитеатъра.  Организатори са община Несебър, Българо-Казахстанска асоциация за подкрепа и интеграция на хората с увреждания ( гр. Несебър) и Сдружение Център за рехабилитация на хора с увреждания «Лайықты өмір» (гр. Караганда,  Република Казахстан).
Целта на фестивала е да улесни процеса на социална адаптация и интеграция на хората с увреждания в обществото с помощта на средствата на културата и изкуството, да даде сцена за изява на талантливи хора с увреждания, да съдейства за развитието на творческия им потенциал, както и да подсили взаимодействието на държавни и обществени институции и организации за социално-културната рехабилитация на хората с увреждания.
Конкурсната програма  включва различни категории на изпълнителското изкуство и художественото творчество, диференцирани в 5 категории: вокал, хореография, танц на инвалидна количка, жестово пеене, изпълнение на музикални инструменти. Победителите във фестивала се награждават с дипломи и подаръци, а всички участници получават  грамоти.
Председател на журито, което ще оценява талантите,  е Минчо Коралски. В  работата ще му помагат Пламен Любенов, победител от „България търси талант“, Василий Назаренко, председател на Международния съюз на обществените организации „Международен съвет за защита правата на инвалидите от страните на СНД и Прибалтика“ и председател на Украинската организация на инвалидите,  Димитър Йорданов и Таня Кехайова – преподаватели в СОУ „Любен Каравелов“ – Несебър.  Награждаването и гала концертът на лауреатите ще се състоят на 4 септември от 19 часа на амфитеатъра.
Фестивалът се провежда под егидата на община Несебър.
Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017