Архив новини Община Несебър

ГРУПАТА „ДВА ГРАДА ЕДИН СВЯТ“ СПЕЧЕЛИ ГРАНД ПРИ ОТ ПОП –РОК ФЕСТА В НЕСЕБЪР

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Участниците във форума демонстрираха талантливо присъствие на сцената и поднесоха незабравима емоция

Група „Два Града Един Свят“ е носителят на най-голямата награда – Гранд При, от XIX- то издание на Поп-рок феста в Несебър. „Впечатляваща група! Запомнете ги.“, изрази мнението си за тях продуцентът в БНР и член на журито на форума Мая Райкова по време на снощната официална церемония по награждаване на лауреатите. Камелия Петрова от Разград, която с прочувственото си изпълнение разплака половината от журито, както и част от публиката с хитовата песен „Болна съм“ на Лара Фабиан, си спечели специалната награда на НЧ „Яна Лъскова 1905“. Първо място при вокално-инстументалните групи пък грабна „INVISIBLE DREAMS” от Ямбол. Сред интересните награди бяха тези за най-добри инструменталисти и най—добра авторска композиция. Изпълнителите от „Два Града Един Свят“ бяха отличени за най-добра авторска композиция и за соло китара ( Джаред Катур), най-добрата бас китара се оказа тази на Александър Филипов от „INVISIBLE DREAMS” - Ямбол, Матей Христосков от „Два Града Един Свят“ показа, че е най-добър на барабаните, а отличието за най-добър вокал отиде при хевиметъла Руси Тенев от Хасково.

Хриси Пачалова от Враца и ВИГ„Два Града Един Свят“ направиха силно впечатление и спечелиха правото на запис в БНР. Хриси Пачалова получи още професионален микрофон от музикална къща „Фактор“. Музикалната къща раздаде струни за електрическа китара на Джаред Катур от „Два Града Един Свят“, на Симеон Чакъров от „INVISIBLE DREAMS” и на Георги Георгиев от „Seconday“ , а палки за барабани на Матей Христосков („Два Града Един Свят“). Музикална къща „Фактор“ осигури още професионални слушалки за Сара Митова, група „Reflexion“, струни за бас китара и колан за китара – Петър Керемедчиев от „Reflexion“, както и портативен говорител за вокална студия „Розов свят“ .

Първа награда в първа възрастова група при индивидуални изпълнители отиде при Пламена Бенова от Бургас, а във втора възрастова група при индивидуалните изпълнители, първо място заеха четири момичета: Гала Ботева от Севлиево, Симона Захариева също от Севлиево, Пламена Петрова и Алейна Назмиева от Разград.
Камелия Петрова от Разград (носителката и на специалната награда на читалище „Яна Лъскова“) и Хриси Пачалова от Враца (взела още две награди) си поделиха първото място в трета възрастова група, а в четвърта група първо и второ не бяха присъдени, но пък на престижното трето място бе отличена Сара Митова от Петрич.

При дуетите и формациите във втора възрастова група първо място журито отреди на Вокална група „Upstream Voices Diamonds“ –Севлиево.В трета възрастова група при формациите първо и второ не се присъдиха, а трето място зае вокално трио от Вокална школа „Upstream Voices“, Севлиево. Веднага след награждаването, лауреатите взеха участие в галаконцерт, който впечатли с перфектни изпълнения и артистично присъствие на всеки един от тях. Публиката бе докосната от поп и рок емоцията и аплодираше силно отличените, които се раздаваха на сцената.

В тридневния фестивал с конкурсен характер, нелеката задача да слушат и отсяват най-добрите участници имаше жури в състав Веселин Тодоров (директор на музикална къща „Фактор”), Мая Райкова, (продуцент в БНР), и Иван Лечев (китарист на „ФСБ”).

Форумът започна още в петък вечер с приветствие към участниците и гостите. Към присъстващите от името на градоначалника слово произнесе неговият колега зам.-кметът Иван Гургов. „Вече 19 години Националният поп-рок фестивал е неизменна част от културния ни календар и внася своя чар в уникалната историческа атмосфера на Стария Несебър.“, подчерта той и пожела успех на участниците. Веднага след това група „Мена“ към НЧ „Яна Лъскова“ откри конкурсната част.

Форумът е част от културната програма на общината и се провежда под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров. Тази година фестивалът даде възможност и сцена за изява на 43 индивидуални изпълнители, 8 вокални формации и 11 вокално-инструментални групи. Организатори на Националния поп-рок фестивал са община Несебър и НЧ „Яна Лъскова 1905”.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017