Архив новини Община Несебър

Кметът на Несебър удостои с почетен знак Кристиян Тодоров, касирал се четвърти в най-голямото IT състезание в света

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Кметът Николай Димитров връчи почетен знак и на десетокласникът Кристиян Тодоров, който достигна престижното четвърто място в най-голямото  състезание по информационни технологии в света.  16-годишното момче е вторият жител на община Несебър, който преди седмица заедно с шампиона Георги Бошев в същата IT надпревара  прославиха името не само на България, но и на Несебър.  Хъс за победа, желанието да се докаже пред България и света и добрата подготовка са били формулата на неговия успех в състезанието. В разговор в кабинета на кмета Николай Димитров Кристиян сподели, че другата година ще участва пак в престижната надпревара и пак ще се стреми да бъде сред най-добрите. Младежът информира градоначалника, че заниманието му с компютрите е хоби, а за в бъдеще иска да се занимава с икономика и с финанси.

Николай Димитров не пропусна да похвали успехът на момчето и му пожела и занапред да прославя името на Несебър. Освен плакет кметът подари на Кристиян Тодоров и „Златната книга на Несебър“, която разказва историята на града на ЮНЕСКО.

Припомняме ви, че световното състезание за ученици Microsoft Office World Wide Championship 2016 се проведе в американския град Орландо, щата Флорида, от 7 до 11 август. Младежите от Несебър – Кристиян Тодоров и Георги Бошев, участваха в надпреварата в конкуренция с 400 000 участници от повече от 130 държави.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017