Архив новини Община Несебър

Редица подобрения в Медицински център „Д-р Пеев“ в Слънчев брягПубликувано от Пресцентър Община Несебър

Редица подобрения и попълнения в оборудването са направени в Общинския медицински център „Д-р Пеев“ в Слънчев бряг. Разширен е автомобилният парк с две големи линейки, оборудвани с носилки. Така заедно с двата по-малки автомобили, с които се вземат пациентите от местата за настаняване и са придвижвани до медицинския център, превозните средства на разположение на общинското заведение са общо четири. Две от линейките са дарение от партньорска организация от Украйна, с която центърът работи вече втора година, а другите две са закупени със средства на центъра.

Рентгеновият кабинет е обновен с устройство с чувствителен сензор, благодарение на което вредното облъчване на пациентите е намалено, а за сметка на това образът се предава по дигитален път, като той може да се запише и на CD за удобство на пациента. С нов биохимичен анализатор на известна марка разполага клиничната лаборатория, която е оборудвана със съвременна техника. Там се намира и хематологичен брояч, с който се правят редица кръвни изследвания. Част от апаратурата в шоковата зала на медицинския център също е дарение от украинските партньори - те са осигурили дефибрилатор, аспиратор, ЕКГ.
На разположение на пациентите на Общинският медицински център „Д-р Пеев“ в Слънчев бряг е и стационар, който е отремонтиран, като са създадени комфортни условия за престоя там.

В момента центърът работи с пълен обем дейности - освен рентген и лаборатория, тук разполагат с апарат за ултразвукова диагностика, работят хирургичен, травматологичен, УНГ кабинет, има терапевт и детски лекар. Медицинското заведение поддържа специализирана помощ 24 часа, защото локацията предопределя такъв широк спектър от здравни услуги.

Това, което отличава общинското заведение от другите в района, е че тук задължително се поддържа рентген и лаборатория, като за тази дейност центърът има сключен договор с НЗОК. Затова и тук биват насочвани пациенти за изследвания. За дейността УНГ също има сключен договор с НЗОК.

В рамките на медицинското заведение се подържа и градината с рози и фонтан, която разведрява пациенти и посетители.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017