Архив новини Община Несебър

ДОМИНИРАЩО ПРИСЪСТВИЕ НА НЕСЕБЪРСКИТЕ ВЕТРОХОДЦИ НА РЕГАТА „ЦИКЛОН – ПОМОРИЕ`2016“

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

15 призови места завоюваха младежите и девойките от ОМК „Несебър - 2000“ в битка с вятъра и морето в Поморийския залив през този уикенд. Те премериха сили и умения срещу състезатели от 11 български клубове и един тим от Молдова. В регатата взеха участие 75 участници в клас „Оптимист“, 15 в „Лазер 4.7“ , 11 в „ Лазер Радиал“, осем екипажа в 420 и 11 в „Рейсборд“.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ ПО КЛАСОВЕ И ГРУПИ
„Оптимистите“ на Несебър дублираха медалите си и не допуснаха друг да стъпи на почетната стълбица в най-оспорвания ветроходен клас:
„Оптимист“ генерално класиране и „Оптимист“ момчета: златен медал за Владислав Маринов, сребърен медал за Любен Тодоров и бронзов медал заМартин Геров;
„Оптимист“ момчета младша: сребърен медал за Георги Маноилов;
„Оптимист“ момичета младша: сребърен медал за Диана Маркова;
„Лазер 4.7“ генерално и „Лазер 4.7“ младежи: сребърен медал за Димитър Вангелов;
„Лазер 4.7“ младежи младша: бронзов медал за Веселин Йовчев;
„ Лазер Радиал“ младежи: златен медал за Иво Тодоров и сребърен медал за Георги Максимов, като в генералното класиране се подредиха съответно на второ и трето място.

От страна на домакините от Общински младежки спортен клуб “Циклон” Поморие, жест на внимание, а и поощрение за доброто представяне на регата, бе раздадената купата за най-малък участник в регата, връчена на 8- годишния Александър Вангелов от ОМК „Несебър- 2000“.
Морската надпревара бе организирана от Общински младежки спортен клуб “Циклон” - Поморие и община Поморие със съдействието на БФВ. Класирането в регата носи точки за националната ранглиста.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017