Архив новини Община Несебър

ДВЕ ДАРЕНИЯ ЗА НУЖДАЕЩИ СЕ ХОРА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Две поредни дарения за нуждаещи се хора бяха осъществени от Сдружение „Авигея Шаама“ – Несебър и Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Верният настойник“ – Бургас със съдействието на община Несебър.
Единият от жестовете на доброта бе за възпитаниците на  ЦДГ „Пролет“ в Тънково. За изненада на родители и учители и голяма радост на всички деца, представители на организациите раздадоха подаръци. В красиво опакованите кутии имаше лакомства, дрехи, играчки, материали за рисуване, изпратени от хора с добри сърца от Германия.  След срещата в ЦДГ „Пролет“, добротворците споделиха, че директорката и целият персонал на детската градина са изявили желание да посредничат при бъдещи инициативи за деца в неравностойно положение.
Второто дарение, което са направили двете сдружения, е за хората в нужда, живеещи в покрайнините на Несебър.  Представители на „Авигея Шаама“ – „Верният настойник“ са им осигурили през студените снежни дни на януари топли дрехи и обувки. Вещите са покрили нуждите на всички членове на семействата - от най-малките до най-възрастните, като децата са получили и празнични кутии с лакомства и играчки.
Сдружение „Авигея Шаама“ – Несебър и Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Верният настойник“- Бургас са организации, които работят активно за интеграцията на малцинствата в област Бургас и за подобряване живота на хората със зависимости. Община Несебър си партнира добре с двете организации по отношение политиките на приобщаване на малцинствените общности,следвайки своята социално отговорна политика. От няколко години местната администрация се грижи за крайно нуждаещи се хора от общината, като им осигурява безплатен топъл обяд по проект „Обществена трапезария“.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017