Архив новини Община Несебър

Несебър бе домакин на семинар на тема „Работата на Центрове за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания”

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

В края на май Несебър бе домакин на семинар на тема „Работата на Центрове за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания”, организиран от община Несебър в качеството на представителство на Национален алианс за социална отговорност /НАСО/ и ЦСРИ „Слънчице” - Несебър. Проявата се състоя в зала „Сочи” в старинния град и бе уважено от Сдружение „Евроинтеграция”, ЦСРИ за деца с увреждания „Еврини” -гр.Варна, Гражданско сдружение „Алтернатива 55”, ЦСРИ за деца „Алтернатива”- гр. Стара Загора и КСУДВ, ЦСРИ-гр.Ямбол.

Събитието започна с приветствия към участниците от Радостина Пирева, представител на НАСО за града и началник на Управление „Социални грижи и услуги” към Община Несебър и от Елена Варимезова-Лумбева, директор на ЦСРИ „Слънчице”. По време на срещата беше споделен практически опит от работата с документи на различните центрове. Представени бяха за обсъждане и за намиране на решения на 3 случая от практиката на ЦСРИ - Несебър. Работният семинар приключи с презентация на дейностите, които се извършват в центъра в Несебър и с посещението му на място.

Срещата беше оценена от участниците като изключително полезна. Беше обменен опит от практиката и информация за различните методи на работа с деца със специфични потребности, споделиха се идеи за справяне с определени трудности в работата и се обсъдиха възможностите за сътрудничество за постигане на оптимални резултати.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017