Архив новини Община Несебър

ПРАЗНИК НА ЗДРАВЕТО СЕ СЪСТОЯ В ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Хепънинг за здравословния начин на живот се състоя днес в двора на ПГТ „Иван Вазов” - Слънчев бряг. Проявата на открито бе посветена на 31-ви май – Световния ден за борба с тютюнопушенето. Целта й бе да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти, да се провокира интереса към него, както и да се фокусира вниманието на присъстващите към най-масовите рискове за здравето в 21-ви век. „Забързани и увлечени в динамиката на живота, без да съзнават това, повечето хора пренебрегват рисковете за здравето си и се поддават на изкушенията на ежедневието, които по един или друг начин оказват негативно влияние върху организма. Именно тази стряскаща тенденция в мисленето и поведението на съвременниците ни ни мотивира да организираме днешния празник на здравето.“ , информираха ученици, водещи на проявата.

Красимира Тодорова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ към община Несебър, се обърна с апел към учениците да бъдат по-разумни в постъпките си, защото в динамично развиващия се свят те са заобиколени от различни изкушения. Тя призова младите хора да обърнат внимание на двигателната си активност, защото това би повлияло добре на тонуса и на самочувствието им.
Кратки приветствия в духа на празника отправиха още д-р Желева, представител на РЗИ – Бургас, и инспектор Георгиева, представител на Пробационната служба в Несебър, които бяха гости на събитието.
Интересни и любопитни факти от света на здравето, като например колко тона храна изяжда човек през живота си или че лимонът съдържа повече захар от ягодата, бяха изнесени за информация на учениците. Възпитаникът на гимназията Димитър Боев бе написал авторски текст със силни послания в тематиката на празника и заслужи аплодисментите на публиката, изпявайки го под формата на рап песен.

На финала на празника на здравето бе проведен демонстрационен практикум с измервателни уреди, предоставени от РЗИ- Бургас. Интересът на присъстващите привлякоха уредът за измерване на телесните мазнини – калориметър, апаратът за измерване на въглеродния моноксид и очилата за алкохол – алкоочила.
Празникът уважиха представители на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните, отдел „Образование“ и представители на училищното ръководство на ПГТ „Иван Вазов” - Слънчев бряг.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017