Архив новини Община Несебър

Местната структура на „Русофили“ вече има сграда

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Местната структура на НД „Русофили“ има вече сграда, където ще провежда събрания на движението, както и културни прояви. Адресът на офиса им в Несебър е на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 42.

„Тази сграда ще бъде място за литературни и музикални вечери, ще се чертаят насоки, по които трябва да вървим, за да възстановим онази духовна връзка между българския и руския народ. Тук ще се обменя информация за социално-икономическия живот на двете страни, ще се подпомагат взаимните контакти, особено с сферата на туризма.“, сподели по време на официалното откриване на сградата на клуба председателят на местната структура на „Русофили“ Христо Николов. В приветственото си слово той не пропусна да благодари за помощта и подкрепата на Общинска администрация и Общински съвет в лицето на кмета Николай Димитров и председателя Румен Кулев, на секретаря Стойко Стоянов, както и на всички, които са направили възможно облагородяване на мястото, в което се помещава клуба. На финала на своето приветствие Христо Николов изрази надежда „това място да стане активен център на културни прояви“. Както повелява традицията, в помещението бе отслужен и тържествен водосвет от отец Петър и отец Арсений от храм „Св. Успение Богородично“.

Празничен музикален поздрав към събралото се множество поднесоха Христиана Петкова от ОДК- Несебър и бардът Милен Тотев. Да уважат откриването на сградата дойдоха общински съветници, много съмишленици на движението, общественици и руски граждани, живеещи на територията на община Несебър.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017