Архив новини Община Несебър

Община Несебър за шести пореден път ще се включи в инициативата "Да изчистим България заедно”

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър за шести пореден път ще се включи в най-мащабната доброволческа акция в страната - "Да изчистим България заедно”. Тази година инициативата ще се проведе на 4 юни, събота. Община Несебър призовава гражданите и гостите да се включат в почистването на следните замърсени места:градска среда във всяко населено място; места за отдих и спорт: стадиони, спортни площадки, дворове на училища и детски градини, паркове и зелени площи; детски площадки във всяко населено място; природни паркове и защитени територии: пясъчни дюни между жилищна сграда „Булевард” и ул. „Димитър Занешев”, гр. Несебър; района на „Ханска шатра”;   речни корита: в близост до населените места на р. Корудере,  р. Бяла, р. Казанлъшка, р. Двойница, р. Бяла ряка.
Разчитаме, че ще се присъедините към еко инициативата и ще се включите активно, като заявите готовност за организиране на акции и мероприятия по почистване на определени от Вас замърсени места, като всеки участник може да се регистрира (маркира) в мобилния вариант на сайта на бТВ: www.daizchistim.bg, за да можем заедно да представим общината успешно.  В деня на кампанията Претоварната ни станция за отпадъци няма да събира такси за депониране на събраното количество.
Почистването ще стартира на 4 юни с пунктове за осигуряване на чували и ръкавици в периода от 8.00 ч. до 16.00 ч.: за гр. Несебър – офис на отдел „Екология”, ж.к. „Младост” № 62 „г“ и офис на Управление „БКС” на ул. „Любен Каравелов” № 1 и к. к. „Слънчев бряг“ - Автогара; както и в кметствата по населени места.
 Телефони за  информация: 0893 303 694, 0893 505 215


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017