Архив новини Община Несебър

Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва се разраства

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Основаната само преди три месеца Общинска организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, се увеличи с още 35 души. С членовете от гр. Обзор, които в края на месец май официално получиха своите членски карти, броят на споделящите ценностите и целите на Съюза в община Несебър, става 87, а трима чакат за приемане. Сред новопостъпилите е и кметът на града Христо Янев, който пръв подкрепи идеята за членуването на жители на Обзор в съюза. На церемонията по връчването на членски карти присъства секретарят на община Несебър, г-н Стойко Стоянов. За председател на дружеството в Обзор бе избран Димитър Недялков, за секретар – Атанас Димитров, а за касиер – Красимир Георгиев.

От патриотичните и родолюбиви български формации, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва е най-многочислен, поради характера на широката социалната среда, от която произхожда. Неговите членове са изведените от войската подофицери, фелдфебели и войниците – герои, получили подофицерски звания по време на войните. Високо патриотична и имуществено заможна, с проявите си тази организация се ползва с голямо обществено влияние и национална значимост. Този си облик и характер, Съюзът на запасните подофицери запазва през цялото си съществуване - от учредяването си в през 1922 год., в края на първото десетилетие на ХХ в. чак до края на 1944 г., когато е разпуснат.

Върху тази здрава основа, днес, в 21-ви век, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, е възроден като организация, в която членуват и стотици цивилни. Днес със своята дейност той допринася за съхраняване на историческата памет на народа ни и за възпитаване на действен патриотизъм в младото поколение.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017