Архив новини Община Несебър

Със слънце, дъжд и дъга бе изпратен Випуск 2016 в Несебър

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Със слънце, дъжд и дъга бе изпратен Випуск 2016 в СОУ „Любен Каравелов“ в петъчния следобед Несебър. Въпреки капризите на времето, настроението бе приповдигнато, а тържеството събра на едно място родители, приятели и учители на зрелостниците. По традиция в началото на тържество беше извършена церемония по предаването на училищното знаме. 47-те абитуриенти от двете паралелки – „Информационни технологии с интензивно изучаване на английски език“ и „Стопански мениджмънт“, бяха приветствани от директорката на СОУ „Любен Каравелов“ Тодорка Желязкова. В словото си тя им пожела ”безоблачно бъдеще, успехи, здраве и лично щастие, много човечност, свобода, волност и достойно посрещане на предизвикателствата на живота“. Тя не пропусна да подчертае, че в този випуск са основателите на младежката структура към БЧК-Несебър в училището с ръководител Паунка Русева и отправи специална благодарност към тях.

Празничната програма бе изпъстрена със стихотворения, песни и номинации, а финалът й постави фолклорна група „Незабравка” към СОУ ”Любен Каравелов”.

Букети с цветя в знак на уважение и благодарност получиха класните ръководители на XII „а“ кл. П. Русева и на XII „б“ кл.– Галина Чолакова. Вместо традиционните дарения за училището, абитуриентите дариха пари за благотворителност.

Част от зрелостниците вече са се явили на предварителни изпити по химия, математика, география, икономика и др., и някои от тях са приети да продължат образованието си в различни университети в страната. Има абитуриенти, които ще кандидатстват и във висши учебни заведения в чужбина.

По традиция зрелостниците ще се съберат на 24 май в Стария Несебър на пл. „Месамбрия“, за да си направят снимка за спомен с приятели и роднини, след което ще се отправят на официалното си тържество.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017