Архив новини Община Несебър

Емоционален празник поднесоха децата от група „Пчелица“ при ОДЗ „Калина Малина“ в Несебър

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

С празничен концерт децата от четвърта група „Пчелица“ при ОДЗ „Калина Малина“ в Несебър зарадваха своите родители. Темата на проявата бе „Несебър през вековете“ и прикова вниманието на присъстващите. Разходката из историята на древния град стана възможно чрез машина на времето, която децата „включиха“, а по късно и „спряха“, с вълшебни думи. Празничната програма, посветени на родния край, съдържаше песни, танци, стихове и забавни етюди.

В музикалния салон, сцена на проявата, развълнуваните родители, директорката на детската градина - Людмила Василева, и гости - представители на община Несебър и археологът към музей „Старинен Несебър“ Тодор Марваков, аплодираха радостно всяко едно изпълнение, зад което неминуемо стои трудът на учителите на групата и музикалния ръководител в ОДЗ „Калина Малина“.

След наситения с много радостни емоции празник, директорката Людмила Василева благодари на малките актьори за чудесното присъствие на сцената, както и незабравимите четири години заедно. В словото си към родители и деца, тя цитира мисли на американския писател Робърт Фулам: „Всичко, което наистина трябва да знам, за да се науча как да живея, как да правя, кака да се държа, съм научил в детската градина. Мъдростта не е горе на върха, където блести заветната диплома, а там, в пясъчника на детската площадка, в предучилищната група“.

На финала на своя празник децата дариха на своите родители и гостите на тържеството цвете с бисерче по средата. Бъдещите първолаци получиха лакомства, рекламни топки от община Несебър, както и копие на театрална маска от елинистическата епоха от археологическия музей в града.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017