Архив новини Община Несебър

ПРЕМИЕРАТА НА „ПРИКАЗКОТЕРАПИЯ“ ОЧАРОВА ПУБЛИКАТА В НЕСЕБЪР

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Какво би се случило в „страната“ на приказките, ако на отрицателните герои им хрумне да преобърнат всичко с краката на горе и разбъркат историите така, че да се получи измислен свят, в който се срещат Пипи Дългото чорапче, Малкият принц, Мечо Пух, Пинокио, няколко принцеси и кой ли още не? Може ли да се превъзпитат вещици? Как се разсмиват съвременните деца, които трудно могат да бъдат изненадани? Може ли една постановка да звучи модерно, въпреки че в нея си дават среща цитати от приказки и герои с чудеса от храброст, писани преди много години, дори векове?

Отговорите даде снощната премиера на постановката „Приказкотерапия“, представена от възпитаниците на Детската театрална студия към НЧ „Яна Лъскова“ –Несебър с режисьор Христо Симеонов и театрален педагог Ева Кирова. Сборът от добрата игра на малките актьори, музикалното оформление, дело на Цвета Андреева, и чудесните костюмите на Недко Георгиев даде необходимия емоционален заряд на спектакъла и грабна вниманието на зрителите от първия момент до финала.

Културното събитие развълнува силно присъстващите деца и родители, които накрая показаха своята благодарност към малките таланти, поднасяйки им цветя и буря от аплодисменти.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017