Архив новини Община Несебър

Лазарки от детската градина посетиха община Несебър в навечерието на наближаващите светли християнски празници

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Лазарки от ЦДГ „Моряче“ посетиха и изненадаха приятно община Несебър днес. С изпълнения на песни и танци, характерни за традиционния български обичай лазаруване, момичетата от трета и четвърта група на детската градина пожелаха здраве и благополучие и зарадваха, както домакините, така и гражданите, които бяха в сградата на Общинска администрация. След финала на празничната си програма малките лазарки бяха възнаградени с лакомства от заместник-кмета Лазар Япаджиев, който им благодари за приятната изненада.

Възпитаниците на ЦДГ „Моряче”, които трогнаха със своите изпълнения всички, са подготвени от Станислава Щакова и Иринка Иванова (учители в трета група „Слънчице“) и Милена Богданова и Гинка Хайтова (преподаватели в четвърта група “Делфинче”). Малките чаровници са подготвили лазарски поздрав и за отдел „Екология“, и за администрацията на БКС в Несебър.

Утре, в деня на Свети Лазар, празничното настроение продължава - децата от Обединената общинска школа по изкуствата по традиция ще изпълнят обичая лазаруване за всички жители и гости на Несебър. Те ще огласят с песните и игрите си улиците на Несебър (нова и стара част) от 9 до 12 ч., а след това от 13 до 14 ч. на площад „Месамбрия“ веселията ще продължат с песни и хора.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017