Архив новини Община Несебър

СПЕЦИАЛНИ ЛЕКЦИИ ЗАПОЗНАВАТ ДЕЦАТА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР С РУСКАТА КУЛТУРА

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Лекция на тема "Руски герои, които в Русия не познават, а в България честват и полагат венци пред паметниците им." грабна интереса на децата от училищата в Несебър, Обзор и Свети Влас. Проявата, която се състоя в два последователни дни - вчера и днес, е по инициатива на Общинска организация „Русофили“. Лектор бе журналистът Николай Замятин, кореспондент на специализираното московско издание "Социальный мир" и член на Съюза на писатели в Руската федерация.
Това е третата тема, организирана от „Русофили“, разказа председателят на местната структура Христо Николов и сподели, че предходните две лекции също са привлекли вниманието на учениците и са предизвикали куп въпроси. Писателката Наталия Матвеева, член на Съюза на писатели в Руската федерация, е представила пред децата любопитни факти от историята и географията на Русия, а художничката Елена Удачина е говорила за руското изобразително изкуство.
Предстоят още две лекции, които ще фокусират вниманието на учениците върху особеностите на руската кухня и руските обичаи. Целта на общинската организация е да запознае подрастващите с културата на най-голямата страна в света.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017