Архив новини Община Несебър

Весел маскарад и конкурс на Сирни Заговезни в Несебър

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

В Несебър християнският празник Сирни Заговезни  бе отбелязан с маскарад и конкурс за най-атрактивен костюм, организирани за поредна година от НЧ „Яна Лъскова - 1905". Малко преди началото на проявата участниците – деца и възрастни, облечени в причудливи костюми, направиха традиционната обиколка на града на ЮНЕСКО, за да прогонят злите духове и сили. За първи път тази година в културната проява взеха участие и представители на Българо-гръцко дружество „Аполония” – Созопол.

Празникът в неделния следобед започна с вземане и даване на прошка, а след това като в шарен калейдоскоп на сцената на читалище „Яна Лъскова“ се заредиха популярни образи, любими филмови и приказни герои. Цветната палитра от оригинални и майсторски направени костюми на вещици и феи, скелети, елфи и ред други познати и непознати юнаци, герои и представители на безкрайния свят на въображението изправи пред нелек избор журито в състав: Михаела Георгиева, председател и директор на ОДК- Несебър, Видка Либчева и Радостина Христова – художници. Според възрастта си участниците в конкурса за най-атрактивен костюм бяха разделени в няколко възрастови групи, като за всяка една от тях организаторите от НЧ „Яна Лъскова - 1905” бяха  подготвили по три награди за първо, второ и трето място за най-оригинален костюм.

Предоставяме на Ваше внимание отличените
Първа възрастова група:
Първо място - Димитър Стоянов и Теа Стоянова;
Второ място - Катерина Деянска;
Трето място - Пенко Горвендър Сингх.

     Втора възрастова група:
Първо място- Християна Свещникова и Юлияна Даменлиева;                                                             
Второ място - Сияна Бельова и Рая Венциславова;
Трето място - Филип Недков.

    Трета възрастова група:
Първо място -  Веселина Станчева;
Второ място Румяна Михайлова;
Трето място: Митко Попов.

Бяха раздадени поощрителни награди на всички участници и четири специални награди – ваучери  за покупка на книги, предоставени от несебърската книжарница „Всичко за всеки“ с цел поощряване на оригиналните идеи за костюмите и насърчаване на четенето.

Традиционно интересът към празника беше голям, усмивките – искрени, а настроението – приповдигнато. Водещ на празника бе актьорът от Драматичен  театър „Адриана Будевска” Златко Димитров, а специален поздрав към всички присъстващи - и публика, и участници в маскарадния конкурс, бяха вдъхновените изпълнения на Кристияна Петкова, възпитаник на Общински детски комплекс – Несебър.

Повече от събитието на адрес: www.yanalaskova.bg


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017