Архив новини Община Несебър

Вие се намирате в архив новини.
За да отворите желаната новина, Ви молим, да използвате връзката под новината прочети още>>!
Връзката на снимката и заглавието не е валидна!

НЕСЕБЪР С РЕВЕРАНС КЪМ ИЗКУСТВОТО В 3 ПОРЕДНИ ДНИ И НОЩИ

shadow


Ако посетите Несебър в дните 15-17 август, ще имате възможността да попаднете в сюжета на вълшебна приказка. Тези приказни вълшебства ще бъдат сътворени в този специален за Несебър ден, благодарение на музите на изкуствата, които от хилядолетия обитават това място.

Всички форми на изкуство – от най-древни, през класически до най-съвременните електронни спектакли ще си дадат среща в Несебър на Празника на града - Голяма Богородица.

А украсата? За пръв път в България ще може да бъде видян подобен колоритен стрийт-арт шедьовър. Несебър ще потъне в реки от цветове и празнично настроение. Само на 15 август в древния световен град могат да бъдат видени подобни инсталации, представяни досега в градове като Токио, Париж и други големи стреет-сцени в света. Тази година специалната украса е изработена изцяло от несебърските деца - доброволци, които с всяка изминала година се доказват като безценен фактор за града, неговата голяма надежда за бъдещето.

Още в навечерието на светлия празник Община Несебър ще зарадва своите граждани с фолклорен спектакъл на Ансамбъл Пирин, с ръководител известния несебърски музикант Данислав Кехайов. Вече по традиция на този концерт ще бъде отдадена значимата благодарност и признание на хората, допринесли за добруването и просперитета на Несебър. Тази година ще бъдат представени петима несебърски будители, творци на изкуството – Максим Момчилов /журналист и местен хроникьор/, Андиопа Цветкова /учител по изобразително изкуство, ръководител на детска фолклорна група “Незабравка”/, сенсей Христо Терзиев /треньор на несебърския клуб по бойни изкуства „Бушидо“/, Добрина Бахова / балерина, ръководител на балетна школа в Несебър/, Панайот Катрафилов /музикант, ръководител на група за градски песни “Блян”/.

През деня на 15-ти в арт-работилниците всеки ще може да изработи свой красив аксесоар и да сподели карнавалното настроение на празника с несебърлии.

А вечерта светлинният 3D спектакъл “Сън в лятна нощ” ще потопи Несебър в огън, за да разпали въображението и духа на зрителите и градът ще се събуди пречистен в зората на следващото утро. Третата вечер, на 16 август, отново на крепостните стени ще бъде представено 3D мапинг шоуто “Приказка за Несебър”.

И така – на своя празник Несебър почита творческото начало у човека и отправя предизвикателство пред таланта на всеки един от вас. Ако искаш да повярваш в чудеса, ела на чудото – Празника НЕСЕБЪР – ГРАД НА ВДЪХНОВЕНИЕТО, на 15 август 2014г.

shadow

shadow

shadow

shadow

shadow

shadow
Публикувано на 13.08.2014 от Пресцентър Община Несебър

13Авг2014
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017