Архив новини Община Несебър

УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ В ЦДГ КОШАРИЦА


Нека бъдем добри! Под това мото, в навечерието на светлия християнски празник – Рождество Христово, в ЦДГ „Детски свят” в село Кошарица стартира „Училище за родители”. Инициативата, която е част от годишния план на дейностите на детската градина, е съвместен проект на детското заведение и община Несебър. Проектът предвижда провеждането на четири психологически тренинга с родителите. Програмата и методиката за провеждането на тренингите са разработени от Станимира Камчева – психолог, специалист „Образование” в дейност „Образование, извънучилищни и други дейности” – община Несебър.
На 11. декември т.г. – при голям интерес и активност на родителите, в ЦДГ „Детски свят” се проведе първият тренинг на тема „Взаимодействие между семейството и детската градина”. След като родителите представиха своите семейства с рисунки, те споделиха и личните си преживявания и разбиране за отношенията с децата. Поставени в своеобразната роля на ученици, родителите изработиха правила за групова работа и поставиха акцент върху необходимостта от ясни и точни правила при възпитанието на децата. В оживена дискусия родители и учители споделиха, че държат на добронамерените и открити отношения - гаранция за създаване на позитивна и продуктивна среда за развитието на децата. Първият тренинг завърши с формулирането на основно правило за разрешаване на проблемните ситуации чрез уважение към детската личност и сътрудничество между родители и учители.
До края на учебната година ще се проведат още три психологически тренинга – „Детските конфликти”, „Как да научим детето на толерантност и уважение” и „Как да общуваме ефективно с детето си”.
.
Публикувано 13 Dec 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017