Архив новини Община Несебър

Обзор посреща Никулден


На 6-ти декември в Обзор беше отбелязан празникът на рибарите и моряците Никулден. Тържеството започна в ранния следобед в централната част на града с много настроение, музика и танци, а за жителите и гостите на Обзор бяха приготвени традиционна за празника чорба и печена риба.

В края на никулденското тържество, в присъствието на дядо Коледа, Снежанка и с помощта на джуджетата Работливко и Мързеливко бяха запалени коледните светлини. Дядо Коледа, който поради липсата на сняг се появи с четириколесна моторна шейна тип ATV, обеща, че в коледната нощ ще донесе на послушните обзорски деца най-хубавите и най-големите подаръци. Призова нетърпеливите малчугани да пускат своите писма до него в специална пощенска кутия, която Работливко и Мързеливко поставиха до коледната елха. За да помогнат с вълшебство на светлините на дръвчето да светнат, деца от ОДЗ „Обзорче“ и НЧ „Изгрев“ изпълниха коледни песни и танци. Кметът на Обзор Христо Янев пожела на всички да посрещнат Коледа и новогодишните празници щастливи и здрави и запали коледното осветление. След отброяването в обратен ред на числата от 10 до 1 от всички, събрали се в този момент на центъра на града, стана чудо - зазвуча коледна музика, в небето засия заря, а коледната елха грейна с 3000 лампички.

Коледната програма в черноморския град е наситена с концерти и спектакли, за втора поредна година ще бъде организиран благотворителен коледен базар "Подари надежда", като събраните средствата ще бъдат дарени на болни деца от града. А на връх Рождество дядо Коледа ще пристигне отново в Обзор, за да раздаде подаръците на послушните деца.


.
Публикувано 09 Dec 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017