Архив новини Община Несебър

НЕСЕБЪРСКИТЕ ТАНЦОВИ ДВОЙКИ ПОКОРИХА ДВА МЕЖДУНАРОДНИ ТУРНИРА


Състезателните двойки на Клуб по спортни танци „Несебър” блеснаха в два международни турнира по спортни танци, проведени през изминалия уикенд. В македонската столица Скопие за 18-ти пореден път се организира турнир от веригата на световната федерация. Паралелно с това в неделя на танцовия подиум в Ямбол излязоха танцови двойки от цял свят.

При най-малките, деца до 9 години, Давид Абрашев и Марта Долгушина взеха три златни медала в стандартните и латиноамериканските танци. Единайсет годишните Станислав Иванов и Григория Николова грабнаха златото в латино танците в Скопие. Дейвид Йовчев и Йоана Хараламбова завоюваха два бронзови медала в същата група. При юношите младша възраст на финал във всички дисциплини се класираха Тодор Тодоров и Мина Велкова, както и Никола Петров и Силвана Янева. Тодор и Мина - нова танцова двойка в Клуба, взеха сребърни медали, а Никола и Силвана се класираха 4-ти.

При юношите старша възраст в Македония, Самуил Лечев и София Коларова взеха сребърните медали в латиното, малко не им достигна и за бронза в стандарта. Кристиан Диамандиев и Десислава Трифонова се класираха на почетното пето място, а при младежите успяха да достигнат полуфиналите между най-добрите дванайсет. Златни медали в стандартните танци на Скопие Оупън спечелиха Иван Петров и Надя Янева. Двойката спечели и сребърни медали при младежите.

Още една новосформирана танцова двойка се класира на финала в силната група на юношите латиноамерикански танци в Ямбол. Кристиян Койчев и Анна-Никол Антонова - най-новата танцова двойка на КСТ ”Несебър”, достигна до финала и се класираха на 4-то място. На състезанието в Ямбол, при юношите, първото място бе за Иван и Надя, а Самуил и София взеха бронза. В групата на по-големите, младежи до 18 години, шампионите на България взеха сребърните медали, което ги изведе до 50-то място в световната ранглиста между над 1500 младежки двойки.

Клубът продължава своята подготовка за предстоящия турнир в Стара Загора - част от веригата турнири на световната федерация по спортни танци.
Ръководството на Клуба изказва своите благодарности на община Несебър.
.
Публикувано 06 Nov 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017