Архив новини Община Несебър

Раздадоха се наградите от конкурса – „Аз обичам Черно море“


На 31 октомври в изложбена зала „Несебър“ в Стария град се откри изложба с наградените творби на участници в международния конкурс – „Аз обичам Черно море“. Събитието е традиционно и се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката, община Несебър, Национален дворец на децата и Регионалния инспекторат по образование – Бургас, както и Общински детски комплекс Несебър.
Официални гости на събитието бяха – г-н Николай Димитров – кмет на община Несебър и патрон на конкурса, Красимира Мандулева – началник отдел „Екология“ при община Несебър, Яна Христова – Началник отдел „Образование, извънучилищни и други дейности“ при община Несебър, Мима Петрова - Директор на Общински детски комплекс – Несебър, директора на общински детски комплекс – Поморие, учители, ученици и родители от цялата страна.

Преди награждаването гостите бяха приятно изненадани с изпълнения от група „Морски Звездички“ – ОДК Несебър, Християна Петкова и Тодор Тодоров , както и от по-опитния изпълнител Димитър Станков.
Наградите се връчиха от Патрона на конкурса и кмет на община Несебър г-н Николай Димитров. Три бяха разделите в които се бореха участниците, разделени в няколко възрастови групи. Ето и дисциплините – Изобразително изкуство (580 души), Литература (Поезия и Проза – 166 души) и Фотография (67 души). Сред наградените имаше деца и ръководители от Бургас, Поморие, Ловеч, Пловдив, Русе, и др. части от България, както и от други държави, което говори за големия обхват на този конкурс. В края на награждаването се видяха много усмивки и радостно настроение, а участниците си направиха снимки с г-н Димитров, за спомен.

Целта на този конкурса е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и неговото крайбрежие, да покаже важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона причинени от човешка дейност и да провокира активно екологично поведение..
Публикувано 04 Nov 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017