Архив новини Община Несебър

ПОКАНАНа 31.10.2013 г., от 10 ч. в сградата на занаятите(бившата поликлиника), ще се проведе Кръгла маса – дискусия на тема „Несебър - енергийно независима община – възможности и перспективи“.
Събитието се организира от Община Несебър и Черноморската Регионална Агенция за Управление на Енергията (ЧРАУЕ) в рамките на проект „SEAP PLUS“, съфинансиран по програма Интелигентна Енергия Европа на ЕК.

Целта на срещата е да подкрепи и популяризира „Плана за действие за устойчива енергия“ на община Несебър, изготвен съвместно от експерти на Асоциацията на Българските Черноморски Общини и ЧРАУЕ; да запознае заинтересованите лица с добри практики в енергийната самостоятелност на общини и градове в Австрия с помощта на партньори от Алианс за климата – Виена и да разпознае подходящите дейности за трансфер на знания; да улесни сътрудничеството между местните власти и съответните заинтересовани лица в енергийния сектор в община Несебър

В Кръглата маса ще вземат участие Кмета на Несебър – г-н Николай Димитров, Председателя на УС на ЧРАУЕ – г-жа Марияна Кънчева, представители на Общински Съвет – Несебър, експерти от общинската администрация, представители на енергийни дружества. Специални участници в срещата ще бъдат Управляващия директор на Алианс за Климата – Австрия – Петер Молнар и Георг Прайзнер – мениджър проекти Алианс за Климата, които ще представят добри практики в сферата на енергийната ефективност и постигането на енергийна независимост в малки общини в Австрия.


.
Публикувано 30 Oct 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017