Архив новини Община Несебър

Международен ден на Черно море


На 31 октомври - Международния ден на Черно море, в изложбена зала "Несебър" – Стария град от 16.00 часа, се открива изложба с наградените творби на участници в Международния конкурс "Аз обичам Черно море".
Събитието е традиционно и се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката, община Несебър, Национален дворец на децата, Регионален инспекторат по образование - Бургас, Общински детски комплекс - Несебър , с медийното участие на в. "Слънчев бряг".
31 октомври 1996 година е обявен за международен ден на Черно море. Отчитайки сериозното влошаване на екологичното му състояние, шестте държави - България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна - разработват стратегически план за действие, за неговото възстановяване и опазване. Планът съдържа 59 конкретни задължения, свързани с мерки за намаляване на замърсяването, подобряване на управлението на живите ресурси, насърчаване на човешкото развитие по начин, който не компрометира околната среда, и предприемане на стъпки за финансиране на екологични проекти. Инициативата за възстановяване на черноморската екосистема е един от най-интересните международни екологични проекти. Той е финансиран от Глобалния екологичен фонд и се осъществява от Програмата за развитие на ООН като част от Програмата Дунав – Черно море, отчитаща спецификата на широкия черноморски басейн.
Една от формите, чрез които община Несебър изразява своята съпричастност към въпроса за опазване на Черно море , е ежегодният конкурс - „Аз обичам Черно море“. Всяка година конкурсът привлича стотици участници в различни възрастови групи – както от България, така и от други страни.
Публикувано 28 Oct 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017