Архив новини Община Несебър

УСПЕХ НА КСТ „НЕСЕБЪР” НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР В БЕЛГРАД


В началото на седмицата от западната ни съседка Сърбия се завърнаха състезателните двойки на Клуб по спортни танци ”Несебър”. В столицата Белград за поредна година се проведе едно от най-силните състезания по спортни танци на Балканите. И този път възпитаниците на несебърския клуб не измениха на традицията и се вписаха сред най-добрите на турнира.

При най-малките, деца стандартни и латиноамерикански танци, най-напред от българските двойки се наредиха шампионите на България - Давид Абрашев и Марта Долгушина. С много хъс и емоция, най-малки на дансинга, Додо и Марта показаха, че за истинските шампиони няма възраст. С тяхното класиране на финала в по-голямата възрастова група започна и серията от постижения за КСТ ”Несебър”. Давид и Марта заеха 5-то място в многобоя. При по-големите, техните колеги Симеон Георгиев и Михаела Антонова завоюваха сребърни медали в латиноамериканските танци. Най-новата танцова двойка на Клуба за пореден път заяви претенциите си за шампионско отличие през 2014 година. За първи път на международна сцена излязоха Никола Петров и Силвана Янева, класирайки се между първите 12 участници в basic програмата. Юноши старша възраст бе групата, в която взеха участие Кристиан Диамандиев и Десислава Трифонова. Малко не им достигна за да заемат място сред полуфиналистите, въпреки това те пребориха над 20 танцови двойки в стандарта и латината. В същата състезателна категория Самуил Лечев и София Коларова постигнаха огромен успех, класирайки се 9-ти от 40 двойки. В стандартните танци в конкуренцията от 40 двойки, бронзовите медали са за шампионите на България Иван Петров и Надя Янева.

Ръководството на Клуба изказва специалните си благодарности към фирма „Перота” за комфортното пътуване, както и към oбщина Несебър за постоянната подкрепа..
Публикувано 06 Oct 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017