Архив новини Община Несебър

Несебър – общество на всички възрасти


Празнуват ли го възрастните хора? Да, стига някой да ги покани на празник, или да ги намери и да им създаде различна, празнична атмосфера, да предизвика усмивката им. Красноречив пример в това отношение е община Несебър, където честването на празника започва преди бележитата дата и завършва след нея.
И през настоящата година кметът Николай Димитров се постара да уважи поканите да присъства на празненствата по случай Международния ден на възрастните хора в Несебър и съставните селища на общината, организирани от пенсионерските ръководства на 14-те клуба по места.
Навсякъде кметът бе посрещнат изключително радушно, а пред своите празнуващи домакини той потвърди, че общинското ръководство и занапред, ще се стреми да създава още по-добра база и условия за развитие на пенсионерските клубове.
„Това е начин да засвидетелстваме признанието си и отбележим приноса на нашите майки и бащи, баби и дядовци към несебърската общност“ - каза в приветствията си кмета и изрази увереността си, че клубната база ще се превърне в притегателен център за разнообразен живот на хората от третата възраст.
За възрастните хора от Стария град празникът бе двоен, тъй като клубът им чества своята 30-годишнина. Това бе и повод председателката на клуба Петрана Ставрева да връчи награди на хора с по-значим принос към неговото развитие, един от които е и най-дългогодишният кмет на Несебър Васил Киров, при чието кметуване е учреден клуба.

Публикувано 01 Oct 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017