Архив новини Община Несебър

ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ГРАД НЕСЕБЪР СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВА НА ЛАЙЪНС КЛУБ – НЕСЕБЪР ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ


По покана на Лайънс клуб – Несебър двете детски градини в град Несебър – ОДЗ „Калина Малина” и ОДЗ „Яна Лъскова”, участваха в атрактивна образователна проява на открито, част от инициативата на Лайънс клуб – Несебър „Карай по-бавно, живей по-дълго”. Инициативата стартира с акция и открито занятие по пътна безопасност през месец август т.г. в детската градина в Слънчев бряг. Кампанията се осъществява с подкрепата на „Обществен дарителски фонд - област Бургас” и ОДМВР – Бургас.

На 11.09.2013 г., обединени от мотото „Карай по-бавно, живей по-дълго”, директорите, учителите, помощник-възпитателите и децата от подготвителните групи на ОДЗ „Калина Малина” и ОДЗ „Яна Лъскова” се включиха в проявата. Събитието започна със занятие по пътна безопасност на открито, на площадката по безопасност на движението в двора на ОДЗ „Яна Лъскова”. Инспекторът по превенция към ОДМВР – Бургас Цветелина Рандева и служители от сектор „Пътна полиция” – моторизирано звено „Сигма”, представиха пред децата част от най-рисковите ситуации на пътя, както и възможностите те да се избегнат. В занятието, проведено под формата на образователни игри, се разшириха знанията на децата за безопасно поведение на пътя (начините за пресичане, пешеходни пътеки и пътни знаци за пешеходци), както и за безопасното поведение зад волана (шофирането със съобразена скорост и спазване на пътните знаци). С огромен интерес малчуганите разгледаха СТОП палката и други полицейски атрибути, и се снимаха с полицейските мотори на служителите от звено „Сигма”.

„Въоръжени” с балони и стикери, децата отправиха послание за безопасно шофиране към водачите на автомобили по централната улица на град Несебър. В емоционалното събитие, което превърна децата в посланици на идеята „Карай по-бавно, живей по-дълго”, се включиха представители на община Несебър и много родители..
Публикувано 13 Sep 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017