Архив новини Община Несебър

Кметът на Община Несебър Николай Димитров разговаря с израелският посланик
По време на работната среща бяха обсъдени възможности за съвместни проявиПосланика на Израел у нас Шаул Камиса-Раз бе приет от кметът Николай Димитров при посещението си в Бургаска област. По време на работната среща, на която присъства и почетният консул на Израел в Бургаска област Орлин Мандов, бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес, основно в сферата на туризма, както и възможностите за инвестиции на израелския бизнес на несебърска територия. Кметът информира посланика, че ръководството на община Несебър се стреми да осигури безопасни условия за спокойствието и сигурността при престоя на чуждестранните туристи, част от които са израелските гости избрали за почивка именно несебърската дестинация. За следващия сезон за тях се подготвят инициативи свързани с културно - историческия и поклонически туризъм на територията на общината.
Димитров представи и възможностите за инвестиции, както в Несебър, така и в тиловите селища на общината в сферата на леката и хранително - вкусовата промишленост, които при евентуалната им реализация могат да доведат от временна до постоянна трудова заетост.

Н.Пр. Шаул Камиса-Раз изказа удовлетворението си от съвместната работа с община Несебър и преди всичко за мерките, които се прилагат за сигурността на израелските туристи, които могат да бъдат еталон в това отношение. От друга страна г-н посланикът пое ангажимент в рамките на пълномощията си, да съдейства за реализацията на съвместни прояви.

Публикувано 02 Sep 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017