Архив новини Община Несебър

В Несебър започна Международният фестивал на меда, който се провежда за 12-и пореден път


Фестивалната проява, под патронажа на кмета на община Несебър Николай Димитров, ще продължи до 12 септември. В рамките на фестивала си дават среща най-добрите производители на мед и пчелни продукти, които излагат своята продукция в шатри в пространството около пл.”Месамбрия”. Провеждат се дискусии, свързани с производството на мед, профилактика и здравеопазване на пчелите през различните сезони, технологии и новости в медицинското приложение на меда, каквато е апитерапията.

Фестивалът, на който специален гост бе Мария Габриел - български депутат в Европарламента, бе официално открит от несебърския кмет, след което за събралите се зрители бе изнесена музикално - артистична програма.

Още в първия ден на фестивала евродепутата Габриел говори за необходимостта от последователното отстояване на българските интереси в сферата на пчеларството, за изключително важната позиция на пчеларския сектор за Европа и за света и мястото на българската пчеларска общност в него. Извън работните дискусии, по вече наложила се традиция, жури излъчено от участниците, оценява представянето и естетическото подреждане на щандовете. Журито избира и обявява „Царица на меда”, а от м.г., и „Кавалер на меда“..
Публикувано 02 Sep 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017