Архив новини Община Несебър

Във връзка с възникнал пожар на сметище - Несебър беше проведено събрание на Щаба по бедствия
Днес 29.07.2013 г. със Заповед на кмета на Община Несебър от 09:00 часа в сградата на общината се събра щаб за изпълнение на „Общинския план за защита при бедствия” по повод възникналия пожар в района на сметището за битови отпадъци на гр. Несебър. В щаба за реагиране при бедствия присъстваха експерти от държавните и общински служби, ангажирани със защитата на гражданите при бедствия.

Основната задача на общинския щаб беше да извърши цялостен анализ и оценка на обстановката по повод възникналия пожар. В ранните часове с помощта на преносим газанализатор се извърши проверка на качеството на атмосферния въздух, но не е установено повишение на пределно допустимите концентрации. След взето решение подобни проверки ще се извършват три пъти в денонощието.

Общинския щаб взе решение да се привлече допълнителна техника от Единната спасителна система за справяне с настоящия проблем. Служители на БКС – Несебър и РУ „Пожарна безпасност и защита на населението” полагат максимални усилия за овладяването на пожара с разполагащите сили и средства. През следобедните часове се очаква техниката за овладяване на пожара да се удвои.

Община Несебър поднася своите извинения на всички свои съграждани и посетители за възникналото неудобство и иска от тях да проявят разбиране, поради това, че пожарите възникнали в битови сметища са специфични и се овладяват бавно поради трудно достъпни терени и носят опасност за хората участващи в пожарогасителните дейности поради смяна на посоката на вятъра и други неблагоприятни фактори..
Публикувано 29 Jul 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017