Архив новини Община Несебър

Монтираха МиГ-21 в чест на несебърските авиатори


Идеята за новия паметник в Несебър, по случай 100-годишнината на българската авиация, е на Инициативен комитет с председател Йордан Паскалев Йорданов.

В края на м.г. министърът на отбраната издаде заповед,според която на Община Несебър се прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху самолет МиГ-21.След получаването му,благодарение на активността на кмета Николай Димитров и след единодушно гласуване в Общинския съвет се стигна до решение самолетът да бъде монтиран на постамент като паметник в чест на несебърските авиатори.

Идеята за новия паметник в Несебър по случай 100-годишнината на българската авиация е на Инициативен комитет с председател Йордан Паскалев Йорданов-превърнал се в своеобразен двигател на реализацията на проекта. Изграждането на паметника не е самоцел,тъй като от несебърския регион произлизат плеяда авиатори,които са неделима част от историята на българската авиация. Именно поради това бяха изготвени необходимите документи с искане за осигуряване на самолет МиГ-21 до министъра на отбраната и отреждане на терен за паметника в непосредствена близост до Военно-почивната станция. Идеята на Инициативния комитет бе подкрепена от кмета на Община Несебър Николай Димитров който лично инспектира довършителните работи по монтажа на самолета паметник,чието официално откриване ще бъде в навечерието на Празника на Несебър..
Публикувано 26 Jul 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017