Архив новини Община Несебър

ЧЕТВЪРТА МЕЖДУНАРОДНА ЛЯТНА ШКОЛА ЗА НАРОДНИ ИЗКУСТВА, ЗАНАЯТИ И КУЛТУРА СЕ ПРОВЕЖДА В НЕСЕБЪР


На 2-ри юли т.г., с обявяване на класирането и награждаване, завърши втората смяна на Международната лятна школа за народни изкуства, занаяти и култура „Славянски път”. Обучението на участниците се проведе от известни преподаватели по журналистика и изобразително изкуство, сред които изпъкват Георгий Вирен – главен политически редактор на международната информационна агенция „Интерфакс” и народният художник на Русия проф. Герман Черемушкин – живописец, график и монументалист. В състава на журито присъства и несебърският художник Радослав Ралев.

Международната лятна школа за народни изкуства, занаяти и култура „Славянски път” се провежда за четвърта поредна година на територията на община Несебър. Школата, която е регистрирана като културна организация в Министерството на културата на Република България, се организира от Неправителствената международна организация „Славянски път”. Организацията, чието седалище е в руския град Екатеринбург, има за цел съхраняване и популяризиране на славянската култура. Настоящ председател на НМО „Славянски път” е известният народен певец Данислав Кехайов – директор на Обединена общинска школа по изкуствата към община Несебър. В рамките на школата изтъкнати педагози обучават таланти от различни славянски страни. Всяка смяна завършва с класиране, изложби и концерти на лауреатите, които показват най-добрите постижения и се превръщат в атрактивна част от културния живот на Несебър. През зимата класираните в лятната школа имат възможност да изявят своя талант в изложби и концерти, организирани от НПО „Славянски път” в Русия и другите славянски страни.

Международната лятна школа за народни изкуства, занаяти и култура „Славянски път”, която е уникална форма за обучение на таланти от славянските страни, продължава до месец септември.

.
Публикувано 05 Jul 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017